Posjeti HAVK Mladost web-shop
U borbu za finale s Jugom

Mladost je u polufinalu Prvenstva Hrvatske

event 29.03.2023.

Nije da se nešto drugo i moglo dogoditi, ali ipak valja naglasiti – Žapci su se plasirali u još jedno polufinale državnog vaterpolskog prvenstva seniora

Najveći je posao, glavnina četvrtfinala obavljena još u Splitu, u prvoj utakmici protiv Mornara BS (14:9). Upravo je stoga uzvratna utakmica u našem bazenu bila više odrađivanje forme. Ona je takvom još više postala nakon što su u prvoj četvrtini naši momci poveli 4:1. Štoviše, bilo je i 4:0 golovima Dadvanija, Mijića, Eleza i Rakovca. Pridodajte ta 4 gola, na onih 5 iz Splita i sve vam je jasno. Utakmica je tu praktički završena, Žapci su samo potvrdili polufinale. 

Na polovici utakmice je bilo uvjerljivih još 6:3 za mladostaše, te je sad doista trebalo samo pričekati protok sljedećih 16 minuta ‘čiste’ igre. Zaključnih 10:10, što je posljedica maksimalnog napora mornarevaca koji su uspjeli treću četvrtinu dobiti 6:3, ne mijenja bitnije niti ocjenu, a još manje činjenicu da su Žapci u polufinalu. Ondje ih čeka stari rival, dubrovački Jug AO.

U polufinalu se igraju maksimalno tri utakmice, odnosno do dvije pobjede jednog od suparnika. Potencijalno može i kombinacija pobjeda i remi.

Strijelci za Mladost protiv mornarevaca bili su –  Dario Rakovac 3, David Mijić 2, te Valiko Dadvani, Jan Bušić, Maroje Gluhaić, Marko Elez i Sandro Adeišvili po 1 gol.