Mladost – Jug na Sveticama

event 04.02.2022.

Ono što prvo valja naglasiti svim našim poklonicima i navijačima, derbi kola protiv Juga AO nećemo odigrati na bazenu uz Savu, već u Sveticama (subota, 20.15 sati). Naime, u našem uporištu, bazenu Mladosti tijekom ove subote i nedjelje se održava plivačko natjecanje. Neovisno premještaju nešto malo istočnije unutar metropole, to ne oduzima bitnije na čari […]

Ono što prvo valja naglasiti svim našim poklonicima i navijačima, derbi kola protiv Juga AO nećemo odigrati na bazenu uz Savu, već u Sveticama (subota, 20.15 sati). Naime, u našem uporištu, bazenu Mladosti tijekom ove subote i nedjelje se održava plivačko natjecanje.

Neovisno premještaju nešto malo istočnije unutar metropole, to ne oduzima bitnije na čari sučeljavanja s Gosparima. Istina, to ove sezone nije baš na razini utakmica iz proteklih godina, odnosno Dubrovčani su nadmoćniji budući da je naš sastav pretrpio više izmjena, ali par Mladost – Jug u hrvatskom vaterpolu nikad nije bila, niti će ikada biti tek ‘obična’ ili ‘jedna od’ utakmica.

“Ulazimo kompletni u utakmicu. Vratio nam se Rakovac koji je 2-3 dana imao problema sa sinusima, temperaturu. Jakov Škiljić nam je na izlaznim covid vratima, te će i on biti u momčadi, a polako ćemo ‘gurati’ mladog Luku Mihića (godište 2003.), našeg ljevaka”, uoči utakmice će trener prve momčadi Zoran Bajić.

Možda baš riječ-dvije više o Mihiću, dečku od kojeg se dosta očekivalo i očekuje.

“On se sada potpuno oporavio nakon 6 mjeseci. Imao je problema s lumbalnim dijelom kralježnice, a u tih 6 mjeseci još je dvaput imao i koronu. Sad je sve u redu i nadam se da će to konačno biti to, kako se kaže.”

Bez puno zavaravanja, jasno je da su jugaši naglašeni favoriti. Pokazuju to uostalom i rezultati iz dosadašnjih ogleda ove sezone. U Prvenstvu Hrvatske, u Dubrovniku je bilo 15:7 za Gospare, u polufinalu Hrvatskog kupa 14:7, a u Premier ligi 13:10.

“Oni su sigurno puno jači od nas, ali ono što stalno napominjem kada se primiču utakmice sa suparnicima koji su takve kvalitete poput Juga, koje su sastavljene od objektivno jačih, skupljih igrača, mi nikada nećemo izvjesiti bijelu zastavu. Moramo samo biti hrabri, postojani, vjerovati u sebe, te odigrati što je bolje moguće”, napominje trener Bajić.

Što se suparnika tiče, jugaši bi trebali zaigrati u gotovo pa najjačem sastavu, odnosno trebao bi nedostajati tek nedovoljno još oporavljeni mladi Ivan Vukojević. Dubrovčanima je inače gostovanje u Zagrebu ujedno i pola puta do Budimpešte gdje ih u utorak, 8. veljače čeka momčad OSC-a u Ligi prvaka.