Mladost kvalifikacije Regionalne lige zatvorila pobjedom nad Crvenom Zvezdom

event 17.01.2021.

Vaterpolisti Mladosti iz Beograda se vraćaju s izborenim plasmanom u Final Foru te pet pobjeda u isto toliko utakmica. Žapci su u posljednjoj utakmici bili bolji od Crvene Zvezde rezultatom 10:18 (4:4, 2:5, 3:6, 1:3) te s maksimalnih 15 bodova zauzeli vrh skupine A u kojoj su još splitski Jadran, Primorje, Šabac i Partizan.   […]

Vaterpolisti Mladosti iz Beograda se vraćaju s izborenim plasmanom u Final Foru te pet pobjeda u isto toliko utakmica. Žapci su u posljednjoj utakmici bili bolji od Crvene Zvezde rezultatom 10:18 (4:4, 2:5, 3:6, 1:3) te s maksimalnih 15 bodova zauzeli vrh skupine A u kojoj su još splitski Jadran, Primorje, Šabac i Partizan.

 

Najbolji strijelac u redovima Mladosti bio je Cosmin Radu s četiri pogotka. Žapci su još jednom imali impresivan šut s igračem više, čak 85%, dok su ukupnu učinkovitost šuta beogradske momčadi sveli na 28.6%. Dobar dan imali su i vratari Mladosti. Ivan Marcelić zaustavio je 12, a Jerko Jurlina tri pokušaja Zvezdaša. Marcelić je nagrađen je kao vratar turnira dok je kapetan Mladosti Luka Bukić proglašen igračem turnira.

 

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić (12 obrana), Cosmin Radu (4 gola), Lovre Miloš, Matias Biljaka (1), Franko Lazić (3), Marin Dašić (1), Luka Bukić (2), Andro Bušlje (1), Ante Visković (2), Luka Bajić, Mislav Vrlić (1), Konstantin Kharkov (2), Jerko Jurlina (3) i Josip Vrlić (1).

 

Final four Regionalne lige igrat će se 26. i 27. ožujka u Zagrebu. Uz Mladost, završnicu je izborio Jadran Split te u skupini B dubrovački Jug i Radnički iz Kragujevca.