Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost na Final Fouru Kupa!

event 23.10.2022.

Bilo je praktički jasno ili vrlo izvjesno već nakon petka, 1. kola i pobjede nad Mornarom BS kao glavnim konkurentom (čak 18:8), da su Žapci osigurali nastup na završnom turniru Hrvatskog kupa. Valjalo je samo to i potvrditi u subotu i konačno nedjelju. To se i dogodilo. Prvo subotnja visoka pobjeda nad Zadrom 1952 od […]

Bilo je praktički jasno ili vrlo izvjesno već nakon petka, 1. kola i pobjede nad Mornarom BS kao glavnim konkurentom (čak 18:8), da su Žapci osigurali nastup na završnom turniru Hrvatskog kupa. Valjalo je samo to i potvrditi u subotu i konačno nedjelju.

To se i dogodilo. Prvo subotnja visoka pobjeda nad Zadrom 1952 od čak 19 razlike (22:3), a zatim i u nedjeljnom gradskom derbiju protiv Medveščaka, plus 10 golova (16:6).

Ove dvije momčadi su se nedavno sastale u 1. kolu Prvenstva Hrvatske. Tada su također naši momci potvrdili klasu i nedodirljivost u gradskim okvirima, jer ostavili su Medvjede na 11 golova minusa (18:7). Sada, u kvalifikacijama Kupa na otprilike istoj razini.
U biti, kakva je bila prva polovica utakmice, činilo se da bi to moglo izgledati i puno gore ovog puta za Medvjede. Mladostaši su naime nakon druge četvrtine vodili čak 11:1!

Mladost se osvajanjem prvog mjesta u zagrebačkoj kvalifikacijskoj skupini, plasirala na završni turnir Kupa koji će se odigrati na našem bazenu, 7. i 8. prosinca. U polufinale su se osim Mladosti plasirali još šibenski Solaris, a izravno i prošlosezonski finalisti Kup, Jadran i Jug AO. Ždrijeb parova Final Foura Kupa će se odrediti kasnije, odnosno postoji samo dvojba hoće li mladostaši za suparnika u polufinalu imati Jadran s Bukićem i Marcelićem ili Jug AO u kojem su također naši bivši igrači Lazić i Biljaka, te u konačnici i trener Kobešćak.