Mladost na korak do Lige prvaka

event 14.11.2020.

Vaterpolisti Mladosti na korak su do plasmana u ovogodišnju Ligu prvaka. Žapci su s mađarskim Szolnokijem odigrali neriješno 18:18 (6:5, 6:3, 4:4, 2:6) što im je bilo dovoljno za vrh tablice skupine A2 i plasman u finale kvalifikacijskog turnira koji se igra u talijanskoj Siracusi. Na putu do elitnog europskog društva stoji im Ortigia, a […]

Vaterpolisti Mladosti na korak su do plasmana u ovogodišnju Ligu prvaka. Žapci su s mađarskim Szolnokijem odigrali neriješno 18:18 (6:5, 6:3, 4:4, 2:6) što im je bilo dovoljno za vrh tablice skupine A2 i plasman u finale kvalifikacijskog turnira koji se igra u talijanskoj Siracusi. Na putu do elitnog europskog društva stoji im Ortigia, a susret se igra sutra u 13 sati.

”Mislim da je to bila utakmica za vaterpolske sladokusce,pogotovo naša igra u napadu. Mislim da smo svakako trebali biti bolji u obrani, ne smijemo si dozvoliti da primimo 18 golova. Trebali smo pomagati jedni drugima, a blokovi agresivniji i čvršći. Čestitam momcima na plasmanu, pokazali smo da imamo karakter, nadmetali smo se s fanatastičnim protivnikom i taj neriješeni rezultat omogućio nam je da tražimo prolaz sutra protiv Ortigie!”- izjavio je utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Susret je počeo izjednačenom igrom ali Mladost je postepeno povećavala prednost te u posljednju četvrtinu ušla s četiri pogotka razlike. U napetoj završnici Mađari su se sasvim približili ali nisu mogli do pobjede koja bi im jamčila prolazak u iduću fazu.

Za Mladost su igrali Jerko Jurlina, Cosmin Radu (1), Lovre Miloš (3), Matias Biljaka (1), Franko Lazić (1), Luka Brnetić, Josip Vrlić, Andro Bušlje (2), Ante Visković, Luka Bajić (2), Mislav Vrlić (3), Konstantin Kharkov (5) i Marko Miškić.