Posjeti HAVK Mladost web-shop

Na putu prema Jugu

event 17.03.2016.

Igrači i stručni stožer krenuli su na put prema Dubrovniku, gdje će se 18. i 19. ovog mjeseca odigrati završnica Regionalne vaterpolo lige. Mladostaše u polufinalu dočekuje domaćin Jug Croatia osiguranje. Ožujak je mjesec u kojem najbolji vaterpolisti Mladosti rade „od jutra do mraka“. Nakon što su se sinoć oko 22 sata plasirali u polufinale […]

Igrači i stručni stožer krenuli su na put prema Dubrovniku, gdje će se 18. i 19. ovog mjeseca odigrati završnica Regionalne vaterpolo lige. Mladostaše u polufinalu dočekuje domaćin Jug Croatia osiguranje.

Ožujak je mjesec u kojem najbolji vaterpolisti Mladosti rade „od jutra do mraka“. Nakon što su se sinoć oko 22 sata plasirali u polufinale Prvenstva Hrvatske, danas prije podne krenuli su prema Dubrovniku, gdje ih sutra navečer očekuje dvoboj s domaćinom Jugom u polufinalu Regionalne vaterpolo lige.
Dobre igre i pobjede u zadnjih 5 utakmica vratili su osmjehe na lica i vjeru u vlastite mogućnosti. U utakmici protiv domaćina Juga, koji nakon Kupa Hrvatske želi osvojiti i Regionalnu ligu, naši mladići su oslobođeni bilo kakvog rezultatskog pritiska. Prije nepunih mjesec dana Jug je svladao Mladost na Savi s 11:4 u utakmici koju su obje ekipe odigrale u nižoj brzini.
Suvišno je napominjati da su Dubrovčani izraziti favoriti, čak i uz činjenice da im neće nastupiti najbolji igrač i strijelac (42 gola) ovogodišnje Regionalne vaterpolo lige – operirani Felipe Peronne, te da se tek nedavno vratio Maro Joković nakon duže pauze zbog ozljede ruke. Trener Juga, bivši Mladostaš, Vjekoslav Kobešćak ima na raspolaganju čitav niz vrlo kvalitetnih igrača koji mogu „pokriti“ izostanak Perronea.
No i Hrvoje Hrestak ima dovoljan broj aduta. U prvom redu uzlaznu formu čitave momčadi i samopouzdanje igrača nakon posljednjeg niza pobjeda. Mladostaši imaju sjajnog golmana Marcelića koji je dostojno naslijedio Pavića na golu Mladosti, Luku Bukića koji je s 41 golom drugi strijelac RVL, sigurnog beka Ivana Milakovića, centra Paškvalina koji je u zadnjim utakmicama „zaradio“ puno isključenja, opasnog šutera Vlahovića, te sve boljeg Pavičića. Još ako se protiv Juga razigraju, u posljednje vrijeme ipak malo samozatajni, Dašić, Bašić i Zović, možemo se nadati dobroj igri na završnici RVL, koju su Žapci teškom mukom izborili.
Najavu utakmice Jug – Mladost moglo bi se sažeti u jednu rečenicu Ivana Marcelića:
„Budite sigurni da ćemo dati sve od sebe i ići na pobjedu pa taman da je s druge strane reprezentacija Svijeta i da su nam šanse 0,5 %“.
Utakmica protiv Juga na rasporedu je u petak u 19:30 (arenasport 1), a sude je Štampalija iz Šibenika i Ivanovski iz Herceg Novog.
Uživo praćenje rezultata je na stranici Regionalne vaterpolo lige: http://rwp-league.com/.