Mladost nakon drame peteraca zaustavljena u Euro Kupu

event 24.03.2021.

Europski put vaterpolista Mladosti zaustavljen je večeras Ateni. U uzvratnoj utakmici četvrtine finala pobjedu je odnijela domaća momčad Vouliagmenija. Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 11:10 (3:4, 3:1, 1:2, 4:3), baš kao i u prvoj utakmici u Zagrebu, pa su pobjednika odlučili peterci. Grci su bili precizniji te s ukupnim rezultatom 20:18 izborili polufinale. Mladost […]

Europski put vaterpolista Mladosti zaustavljen je večeras Ateni. U uzvratnoj utakmici četvrtine finala pobjedu je odnijela domaća momčad Vouliagmenija.

Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 11:10 (3:4, 3:1, 1:2, 4:3), baš kao i u prvoj utakmici u Zagrebu, pa su pobjednika odlučili peterci. Grci su bili precizniji te s ukupnim rezultatom 20:18 izborili polufinale.

Mladost je kod Vouliagmenija upisala prvi poraz u Euro kupu ove sezone. Žapci su u Grčkoj zaigrali oslabljeni za ozlijeđene Konstantina Harkova i Antu Viskovića što su domaćini znali iskoristiti. Zadnji gol u četvrtoj četvrtini zabio je najraspoloženiji Mladostaš Franko Lazić 16 sekundi prije kraja, realiziravši igrača više te je Mladost odveo u peterce. U raspucavanju peteraca, u drugoj seriji jedini je neprecizan bio centar Mladosti Josip Vrlić, a za konačnu pobjedu Vouliagmenija pobrinuo se Andrija Bašić.

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić, Cosmin Radu (2), Lovre Miloš (4), Matias Biljaka, Franko Lazić (5), Josip Vrlić (1), Luka Bukić (4), Andro Bušlje (1), Tomislav Stipo Samardžić, Luka Bajić, Mislav Vrlić, Marin Dašić (1) i Jerko Jurlina.

Vaterpolisti Mladosti nemaju puno vremena za odmor. Ovaj vikend 27. i 28. ožujka Mladost će na bazenu Mladosti igrati Final Four Regionalne vaterpolske lige. Protivnik u polufinalu je Radnički iz Kragujevca, a susret je na rasporedu u 16:55.