Mladost nakon teške borbe do važne pobjede nad Vouliagmenijem

event 17.03.2021.

Vaterpolisti Mladosti bili su bolji od grčkog Vouliagmenija u prvoj utakmici četvrtine finala Euro kupa odigranoj večeras na bazenu Mladosti. Žapci su slavili 11:10 (3:3, 3:3, 2:1, 3:3) protiv žilavih Grka i izborili važnu pobjedu ususret uzvratnom susretu koji se igra idućeg tjedna u Ateni .   ‘’Nisu nas iznenadili Grci, znali smo da su […]

Vaterpolisti Mladosti bili su bolji od grčkog Vouliagmenija u prvoj utakmici četvrtine finala Euro kupa odigranoj večeras na bazenu Mladosti. Žapci su slavili 11:10 (3:3, 3:3, 2:1, 3:3) protiv žilavih Grka i izborili važnu pobjedu ususret uzvratnom susretu koji se igra idućeg tjedna u Ateni .

 

‘’Nisu nas iznenadili Grci, znali smo da su čvrsta momčad. Trebali smo završiti utakmicu s prednosti plus dva, to bi nam svakako bilo komotnije za uzvratnu utakmicu. Mislim da bi u ovim okolnostima, u kojima nam nedostaju dva ključna igrača, to bio korektan rezultat. U uzvratu nas čeka otvorena utakmica, svjesni smo toga. Nadam se da ćemo se uspjeti oporaviti, možda čak i vratiti ozlijeđenog Viskovića.’’ – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

 

Grci su od prve minute pokazali da Žapce čeka čvrsta i napeta utakmica, a njihov trener Hrvoje Koljanin zadovoljan je što su njegovi momci pokazali u Zagrebu: ‘’Izgubiti od Mladosti jedan razlike na njihovom bazenu sigurno je dobar rezultat. Što se tiče uzvrata, vidjet ćemo. Toliko smo van ritma, ne igramo utakmice i ne znam što očekivati. Igrat ćemo kao danas, dat ćemo sve od sebe. Ovo je momčad koja ima elana i želje, mogu obećati da ćemo ići na pobjedu.’’

 

Mladost je oslabljena za Konstantina Harkova i Antu Viskovića, a čeka ih nastavak paklenog ritma. Već u subotu dolazi Solaris u Prvenstvu Hrvatske, uzvratni susret s Vouliagmenijem je 24. ožujka dok Žapce 27. i 28. ožujka očekuje završnica Regionalne lige.

 

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić, Cosmin Radu (3), Lovre Miloš, Matias Biljaka, Franko Lazić (1), Josip Vrlić (3), Luka Bukić (3), Andro Bušlje, Luka Brnetić, Luka Bajić, Mislav Vrlić, Marin Dašić (1) i Jerko Jurlina.