Mladost namučila prvaka Premier lige

event 23.01.2022.

Žapci su završili s nastupom na drugom po redu turniru Premier lige u Budvi. Nakon dva remija (Primorac 10:10 i Solaris 5:5), ubilježen je poraz (Radnički 13:15). Ruku na srce, bilo bi nemaleno iznenađenje da je ostvaren neki drugi rezultat jer je Radnički, branitelj naslova prvaka Premier lige iz prošle sezone, te vrlo jaka, a […]

Žapci su završili s nastupom na drugom po redu turniru Premier lige u Budvi. Nakon dva remija (Primorac 10:10 i Solaris 5:5), ubilježen je poraz (Radnički 13:15). Ruku na srce, bilo bi nemaleno iznenađenje da je ostvaren neki drugi rezultat jer je Radnički, branitelj naslova prvaka Premier lige iz prošle sezone, te vrlo jaka, a na ovom turniru i kompletna momčad, bila uoči utakmice naglašeni favorit u odnosu na našu momčad. Međutim… nije se to baš dalo za zamijetiti po zbivanjima u bazenu.

Mladost je odigrala jako dobru, zrelu, možda i svoju najbolju utakmicu u Budvi, teško namučivši suparnika koji je prvi put poveo tek u zadnjim sekundama treće četvrtine! Štoviše, samo dvije minute do kraja rezultat je bio potpuno poravnat.
Mladostaši su s uvodnim minutama i vodstvom (2:0) naznačili da su se očito bitno bolje razbudili ove nedjelje, u ranom terminu (početak utakmice je bio u 10.00 sati) od suparnika. Utakmicu su pogocima otvorila dvojica Riječana u našem sastavu, ljetošnja pojačanja Dario Rakovac i Ivan Vrbnjak. Naznaka njihovog sjajnoj napadačkog dana. Svih 9 prvih pogodaka Mladosti su njihovo djelo – Rakovac 5 (3 iz peteraca), Vrbnjak 4. Žapci su vodili tijekom cijele prve tri četvrtine, a nerijetko s dva gola razlike (2:0, 5:3, 6:4, 8:6 i 9:7).
Početkom zadnje dionice u koju je Radnički ušao s minimalnom prednošću (10:9), suparnik uspijeva postići dva uzastopna pogotka (12:9), ali to nije obeshrabrilo naše mladiće koji su uspjeli doći do gola zaostatka (12:11 i 13:12), da bi pogotkom Marina Dašića s igračem više i poravnali. Bilo je to za 13:13 samo 2.18 minuta prije kraja utakmice.
U sljedećem je napadu Radnički postigao gol, a u zadnjoj minuti je Mladost imala šansu za moguće izjednačenje. U tomu se nije uspjelo, pa je Radnički u zadnjoj sekundi preko Stanojevića uspio malo ‘uljepšati’ rezultat sa svoje točke gledišta.
Uz Rakovca s 5, te Vrbnjaka 4 gola, strijelci za Mladost bili su još Dašić 3 i Bajić 1. Između vratnica ovog puta nije bilo Marcelića, već je branio Jerko Jurlina, ali jednako sjajno ubilježivši 12 obrana.