Mladost napravila veliki korak prema Genovi

event 04.02.2020.

Igrači Mladosti slavili su na jugu Francuske i napravili veliki korak prema završnom turniru LEN Lige prvaka koji se početkom lipnja igra u Genovi. Večeras su Žapci nadigrali Marseille 14:11 (3:1, 6:4, 2:4, 3:2). Domaćin je poveo na samom početku, ali se ispostavilo da je to bilo jedino vodstvo Francuza u čitavom susretu. Žapci preuzimaju […]

Igrači Mladosti slavili su na jugu Francuske i napravili veliki korak prema završnom turniru LEN Lige prvaka koji se početkom lipnja igra u Genovi. Večeras su Žapci nadigrali Marseille 14:11 (3:1, 6:4, 2:4, 3:2).

Domaćin je poveo na samom početku, ali se ispostavilo da je to bilo jedino vodstvo Francuza u čitavom susretu. Žapci preuzimaju igru u svoje ruke, te čvrstom obranom uz pucački raspoloženog Ćuka, nakon desetak minuta utakmice ostvaruju prvu opipljiviju prednost od 6:2. Centarski dvojac Radu-Vrlić daje svoj doprinos u zarađenim isključenjima i brzim realizacijama, pa rezultat raste na +5, nakon gola Bukića iz peterca, netom prije kraja druge četvrtine.

Mali pad u obrani i domaćini se primiču na 9:7. A tada ponovo na scenu stupa Vrlić te nakon izborenog isključenja sa stative zabija za 10:7. Uspjeli su igrači Marseillea još dva puta smanjiti vodstvo Mladosti na dva gola razlike, ali više od toga nije im pošlo za rukom. Radu je nakon sjajne asistencije Harkova povisio na 12:9, a zatim se u strijelce upisao i Lazić, nakon čega je bilo jasno da Bajićevi momci nose bodove u Zagreb.

Točka na i je gol Marcelića preko čitavog igrališta nakon što je i domaći vratar Šćepanović krenuo u napad.

Strijelci za Mladost: Ćuk 4, Vrlić, Bukić i Radu po 2, te Miloš, Lazić, Harkov i Marcelić po 1 gol.

Mladost je nakon ove pobjede ostala na 4. mjestu koje vodi na F8 u Genovi. Žapci imaju 17 bodova, četiri više od petoplasirane Terrasse i čak 7 više od šestog Marseillea.