Posjeti HAVK Mladost web-shop
Kraj grupne faze

Mladost osvojila 2. mjesto u skupini

event 16.03.2024.

Nakon lošeg starta u četvrtak, odličan nastavak u petak

To bi bio sažetak za naše kadete nakon drugog dana natjecanja na završnom turniru Prvenstva Hrvatske u Šibeniku. Naime, mladići trenera Ratka Štritofa pobijedili su u 2. i 3. kolu u Crnici, te su time zauzeli drugo mjesto u skupini, odmah iza Cavtata. To mladostašima u tzv. lažnom četvrtfinalu za suparnika donosi trećeg iz B skupine ili konkretnije, boljeg iz dvoboja Zadar 1952 – Jug AO

Prvo je apsolviran suparnik iz našeg grada, sastav Medveščaka, 13:10 (5:2, 2:3, 3:4, 3:1).

Kadeti Mladosti su u nekoliko navrata imali po 3-4 gola prednosti, ali su ih neumorni mali Medvjedi sustigli u samoj završnici. Tako je Mladost vodila 4:1 i 5:2 u prvoj četvrtini, početkom druge čak i 6:2, kasnije i 7:3, pa, pa u trećoj 9:5 i 10:6 sredinom treće dionice, a onda je krenuo i suparnik. Do kraja ove četvrtine i to golom u zadnjoj sekundi, Medveščak je smanjio na 10:9, da bi u zadnjoj dionici i izjednačili. Bilo je to za 10:10, pet minuta do kraja. Prvo izjednačenje na utakmici! Ipak, do kraja su pogađali samo mali Žapci (Matošević, Cvitan i Zore) za pobjedu od tri gola razlike. 

Strijelci za Mladost bili su – Fran Šušak 3 gola, Šimun Matošević, Tomislav Zore, Toni Cvitan i Antonio Kumrić po 2, dok su po 1 gol još pridodali Vito Lokas i Luka Terzić.

U drugoj utakmici dana, a posljednjoj našoj u skupini, Mladost je svladala Mornar 13:9 (4:4, 4:1, 2:2, 3:3). Presudna za pobjedu bila je svakako druga četvrtina nakon koje je Mladost povela 8:5, ali početkom treće dionice i još ma,o više, konkretno, 9:5. Nije to bila najveća prednost na utakmici jer tri i pol minute prije kraja naši su mladići vodili i s 5 golova razlike odnosno 12:7.

Strijelci za Mladost u ovoj su utakmici bili – Luka Terzić 5, Fran Šušak 2, Antonio Kumrić 2, Tomislav Zore 1, Šimun Matošević 1, Dorian Komar 1 i Juraj Šorić 1.