Mladost otvorila sezonu uvjerljivom pobjedom nad Mornarom BS

event 21.09.2019.

Vaterpolisti HAVK Mladosti uvjerljivo su slavili na otvaranju nove sezone u prvoj utakmici Regionalne vaterpolo lige. Žapci su pobijedili Mornar Brodospas rezultatom 18:6 u utakmici koja je podsjetila na dominaciju Mladosti prošle godine. U redovima zagrebačke momčadi najučinkovitiji je bio Alex Bowen s četiri pogotka dok je kod gostiju najbolji bio Slavko Ćalić s tri […]

Vaterpolisti HAVK Mladosti uvjerljivo su slavili na otvaranju nove sezone u prvoj utakmici Regionalne vaterpolo lige. Žapci su pobijedili Mornar Brodospas rezultatom 18:6 u utakmici koja je podsjetila na dominaciju Mladosti prošle godine. U redovima zagrebačke momčadi najučinkovitiji je bio Alex Bowen s četiri pogotka dok je kod gostiju najbolji bio Slavko Ćalić s tri pogotka.

 ”Mislim da smo korektno odradili zadatak. Igrali smo vrlo dobro osim u početnih par minuta, vjerojatno zbog treme nove sezone. Dobro smo igrali u obrani, a kreirali smo i dosta prilika u napadu. Imali smo dosta neiskorištenih prilika ali u ovoj fazi sam zadovoljan, vjerujem da će u doglednom periodu to biti sve bolje.” – izjavio je trener HAVK Mladost Zoran Bajić te dodao: ”Nisam iznenađen dobrom igrom Alexa Bowena, drago mi je što je kvalitetno otvorio sezonu i nadam se da će tako i nastaviti!”

HAVK Mladost aktualni je prvak Regionalne lige, a utakmica s Mornarom pokazala je da zagrebačka momčad ozbiljno ulazi i ovu sezonu, a tome pridonosi i podatak da se čak devet Žabaca upisalo u strijelce. I mlađi uzrasti Mladosti postižu dobre rezultate. S nedavno održanog otvorenog Prvenstva Hrvatske u Rijeci mlade nade su osvojile srebro, a medalje im je na utakmici podijelio dopredsjednik kluba Tomislav Družak.

 ”Zadovoljni smo našom igrom! Uvijek je tu malo nervoze kada kreće nova sezona međutim znali smo da smo bolji i to smo pokazali. Nadam se da je ovo najava da ćemo i u ovoj sezoni dominirati, ali pred nama je puno utakmica i gostovanja. Samo da nas zdravlje posluži i vjerujem kako možemo ponoviti uspjeh od lani!” – izjavio je nakon utakmice kapetan Mladosti Ivan Marcelić.

Za HAVK Mladost igrali su Ivan Marcelić (9 obrana), Cosmin Radu (3), Lovre Miloš, Matias Biljaka, Miloš Ćuk (2), Luka Bajić (1), Luka Bukić (2), Franko Lazić (2), Alex Bowen (4), Jerko Anzulović, Aljoša Kunac (1), Konstantin Harkov (2), Jerko Jurlina (4 obrane) i Josip Vrlić (1).

Iduća utakmica Mladost na domaćem bazenu je 5. listopada kada u goste dolazi Crvena Zvezda. Ulaz na utakmicu je besplatan.