Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost pobijedila Barcelonu i potvrdila plasman u četvrtfinale Euro kupa

event 06.03.2021.

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su večeras Barcelonu u uzvratnom susretu osmine finala Euro Kupa te time izborili plasman u iduću fazu natjecanja. Nakon pobjedu u prvom susretu u Španjolskoj, Žapci su slavili i na domaćem bazenu rezultatom 7:6 (3:1, 1:3, 2:1, 1:1) u napetoj utakmici koja je bila neizvjesna do zadnje minute.   ‘’Teška, zahtjevna utakmica […]

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su večeras Barcelonu u uzvratnom susretu osmine finala Euro Kupa te time izborili plasman u iduću fazu natjecanja. Nakon pobjedu u prvom susretu u Španjolskoj, Žapci su slavili i na domaćem bazenu rezultatom 7:6 (3:1, 1:3, 2:1, 1:1) u napetoj utakmici koja je bila neizvjesna do zadnje minute.

 

’Teška, zahtjevna utakmica kao što smo i pretpostavljali. Znali smo da je dobar protivnik, mislim da je pobjeda na kraju zaslužena. Čestitam momcima, bila je ovo dobra vaterpolo predstava. Bilo bi mi drago da u daljnjoj fazi natjecanja izbjegnemo Mađare, OSV i Szolnok.’’ – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

 

Mladost je bolje otvorila utakmicu, a raspoloženi Marcelić zaustavio je većinu pokušaja Španjolaca. Ipak, Barcelona je u Zagreb došla boriti se te je utakmica ubrzo postala napeta i izjednačena. Pogotovo se u redovima gostiju s nekoliko dobrih intervencija istaknuo Unai Aguirre, 19-godišnji vratar koji je pokazao zašto ga se smatra vaterpolskim čudom od djeteta.

 

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić (13), Cosmin Radu (1), Lovre Miloš(2), Matias Biljaka, Marin Dašić, Franko Lazić (1), Josip Vrlić (1), Luka Bukić (2), Andro Bušlje, Ante Visković, Luka Bajić, Mislav Vrlić i Jerko Jurlina.

Nakon Barcelone Žapci nemaju puno vremena za odmor. Već u utorak ih očekuje nastavak Prvenstva Hrvatske i utakmica s Mornarom.