Mladost pobijedila Jug i stigla na korak do osvajanja Prvenstva Hrvatske

event 22.05.2021.

Vaterpolisti HAVK Mladost pobijedili su Jug Adriatic osiguranje u četvrtoj utakmici finalne serije Prvenstva Hrvatske te tako izjednačivši bodove s Dubrovčanima stigli na korak do osvajanja naslova. Žapci su dominirali gotovo cijelu utakmicu i na kraju slavili rezultatom 12:8 (1:3, 5:1, 3:1, 3:3).   Od prve do posljednje minute Mladost je igrala čvrsto, spremno i […]

Vaterpolisti HAVK Mladost pobijedili su Jug Adriatic osiguranje u četvrtoj utakmici finalne serije Prvenstva Hrvatske te tako izjednačivši bodove s Dubrovčanima stigli na korak do osvajanja naslova. Žapci su dominirali gotovo cijelu utakmicu i na kraju slavili rezultatom 12:8 (1:3, 5:1, 3:1, 3:3).

 

Od prve do posljednje minute Mladost je igrala čvrsto, spremno i organizirano, a odličnom obranom posebno se istaknuo vratar Mladosti Ivan Marcelić koji je zaustavio 13 pokušaja Dubrovčana. Najviše golova postigao je Josip Vrlić s 3 pogotka, slijedili su ga Cosmin Alexandru Radu, Lovre Miloš, Luka Bukić i Ante Visković svaki s po 2 pogotka te Marin Dašić s jednim pogotkom.

 

“Fantastična utakmica. Vratili smo se pravom igrom po ne znam koji put. Idemo u Dubrovnik puni samopouzdanja i želje. Pokazali smo te dokazali sebi i drugima da možemo i znamo. Odigrali smo kvalitetnu vaterpolsku predstavu i sve ćemo napraviti da u Dubrovniku vratimo naslov nakon 13 godina u Zagreb.” – istaknuo je trener Mladosti Zoran Bajić.

 

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić, Cosmin Alexandru Radu, Lovre Miloš, Matias Biljaka, Franko Lazić, Marin Dašić, Luka Bukić, Andro Bušlje, Ante Visković, Luka Bajić, Mislav Vrlić, Konstantin Harkov, Jerko Jurlina i Josip Vrlić.

 

“Odigrali smo sve ono što smo dogovorili. Pokazali smo zube. Promjenili smo pristup nakon prve dvije utakmice. Mislim da smo pobjedom u Dubrovniku dokazali sami sebi da možemo te takvu igru ponovili i u Zagrebu. Izjednačili smo seriju i sada idemo u Dubrovnik probati osvojiti Prvenstvo Hrvatske.” – zaključio je igrač HAVK Mladosti Franko Lazić.

 

Petu, odlučujuću utakmicu finalne serije Mladost će s Jugom igrati u srijedu, 26. svibnja u 17.55 sati na bazenu u Gružu.