Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost pobijedila Solaris za nova tri boda u PH

event 20.03.2021.

Vaterpolisti Mladosti slavili su u susretu 14. kola Prvenstva Hrvatske odigranom večeras na bazenu Mladosti. Žapci su pobijedili šibenski Solaris 12:6 (4:0, 2:1, 4:2, 2:3) te upisali nova tri boda. Žapce idućeg tjedna očekuju europske obaveze te su u utakmici sa Šibenčanima priliku dobili i iskoristili neki mlađi igrači. ‘’Lakše od očekivnog smo pobijedili, dobro […]

Vaterpolisti Mladosti slavili su u susretu 14. kola Prvenstva Hrvatske odigranom večeras na bazenu Mladosti. Žapci su pobijedili šibenski Solaris 12:6 (4:0, 2:1, 4:2, 2:3) te upisali nova tri boda. Žapce idućeg tjedna očekuju europske obaveze te su u utakmici sa Šibenčanima priliku dobili i iskoristili neki mlađi igrači.
‘’Lakše od očekivnog smo pobijedili, dobro smo otvorili. Odagnali smo sve sumnje u prvih nekoliko minuta i već napravili ozbiljnu razliku. Kasnije smo ciljano odmarali neke stožerne igrače u sklopu pripreme za srijedu i Vouliagmeni. Solaris je pokazao kvalitetu, ali u ovoj utakmici večeras mi smo bili superiorni.’’ – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.
Mladost je u utakmici imala dobru realizaciju igrača više od 43% dok je momčadi Solarisa dopustila svega dva šuta iz igre. Pobjedi je uvelike pridonio i vratar Ivan Marcelić koji je imao 13 obrana. Za Žapce nisu zaigrali Konstantin Harkov, Lovre Miloš i Ante Visković, ali su mladi igrači Tomislav Stipo Samardžić, Luka Brnetić i Luka Mihić još jednom pokazali da se na buduće generacije Žabaca može računati.
Za Mladost su igrali Ivan Marcelić (13), Cosmin Radu (2), Tomislav Stipo Samardžić, Matias Biljaka (1), Franko Lazić (1), Marin Dašić (1), Luka Bukić (2), Andro Bušlje (3), Luka Mihić (1), Luka Bajić, Mislav Vrlić, Luka Brnetić, Jerko Jurlina i Josip Vrlić (1).
Ispred Mladosti sada je izazov u Euro kupu, uzvratna utakmica s grčkim Vouliagmenijem koji se u srijedu igra u Grčkoj.