Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost pobjedom nad Šapcem otvorila kvalifikacije Regionalne lige

event 15.01.2021.

Vaterpolisti Mladosti su svoj nastup na kvalifikacijskom turniru Regionalne vaterpolo lige koji se igra u Beogradu otvorili pobjedom nad momčadi Šapca. Žapci su slavili rezultatom 10:13 (2:2, 4:3, 2:3, 2:5) i napravili prvi korak prema prvom mjestu u skupini A i plasmanu u završnicu natjecanja.   Utakmica je bila izjednačena sve do posljednje četvrtine kada […]

Vaterpolisti Mladosti su svoj nastup na kvalifikacijskom turniru Regionalne vaterpolo lige koji se igra u Beogradu otvorili pobjedom nad momčadi Šapca. Žapci su slavili rezultatom 10:13 (2:2, 4:3, 2:3, 2:5) i napravili prvi korak prema prvom mjestu u skupini A i plasmanu u završnicu natjecanja.

 

Utakmica je bila izjednačena sve do posljednje četvrtine kada se Žapci odvajaju i postavljaju konačni rezultat. Najbolji strijelci bili su Josip Vrlić i kapetan Luka Bukić s tri pogotka, a pridonio je i vratar Ivan Marcelić koji je zaustavio 12 pokušaja igrača Šapca. Mladost je igrača više realizirala u 75% situacija dok je protivnika zaustavila na ukupnu učinkvitost šuta od 31.3%.

 

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić (12 obrana), Cosmin Radu (2 gola), Lovre Miloš (1), Matias Biljaka, Franko Lazić (1), Marin Dašić, Luka Bukić (3), Andro Bušlje, Ante Visković (1), Luka Bajić, Mislav Vrlić, Konstantin Kharkov (2), Jerko Jurlina  i Josip Vrlić (3).

 

Kvalifikacijski turnir novi je format Regionalne lige uveden zbog pandemije koronavirusa. Igra se u Beogradu od 14. do 17. siječnja, a idući protivnik Mladosti je Partizan s kojim Žapci igraju 15. siječnja u 17 sati. Prijenos susreta je na Sport Klubu. U skupini su još Crvena Zvezda, Jadran Split i Primorje.