Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost pobjedom otvorila kvalifikacije za Ligu prvaka

event 13.11.2020.

Vaterpolisti Mladosti napravili su prvi korak prema plasmanu u novu sezonu Lige prvaka. Kvalifikacijsku turnir koji se igra u talijanskoj Siracusi Žapci su otvorili pobjedom nad francuskim Pays d’Aix Natation rezultatom 16:13 (2:2, 6:5, 4:3, 4:3). Najučinkovitiji u redovima zagrebačke momčadi bili su Franko Lazić i Konstantin Kharkov s po četiri pogotka.   ‘’Ostvarili smo […]

Vaterpolisti Mladosti napravili su prvi korak prema plasmanu u novu sezonu Lige prvaka. Kvalifikacijsku turnir koji se igra u talijanskoj Siracusi Žapci su otvorili pobjedom nad francuskim Pays d’Aix Natation rezultatom 16:13 (2:2, 6:5, 4:3, 4:3). Najučinkovitiji u redovima zagrebačke momčadi bili su Franko Lazić i Konstantin Kharkov s po četiri pogotka.

 

‘’Ostvarili smo važnu pobjedu na turniru. Ne mogu biti zadovoljan igrom ali želja i borba bili su prisutni i mislim da je to najvažnije nakon ovog povratka vezanog za koronavirus. Desetkovani smo, nedostaju nam neki ključni igrači, mučimo se i mislim da je svima jasno da nije lako u ovoj situaciji biti na najvišem nivou. Na mišiće smo izvukli utakmice, u subotu ćemo se pohrvati sa Szolnokijem i učiniti sve da onda u nedjelju izborimo plasman u Ligu prvaka!’’ – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Prve dvije četvrtine pokazale su izjednačen vaterpolo i igrao se gol za gol, a tek se golom Kharkova krajem treće četvrtine Mladost prvi put odvaja na dva razlike. Mladost je na ovaj turnir doputovala bez Ivana Marcelića,

Luke Bukića i Marina Dašića, a već prva utakmica pokazala je kako Žapce očekuje težak i izazovan turnir.

Za Mladost su igrali Jerko Jurlina, Cosmin Radu (1), Lovre Miloš (3), Matias Biljaka, Franko Lazić (4), Luka Brnetić, Josip Vrlić, Andro Bušlje, Ante Visković, Luka Bajić, Mislav Vrlić (1), Konstantin Kharkov (4), Marko Miškić.

Idući protivnik na turnir za Žapce trebao je biti Ydraikos ali Grci nisu došli na turnir tako da je idući protivnik u skupini A2 mađarski Szolnoki s kojim Mladost igra u subotu u 18 sati. Ovisno o plasmanu, grupa A2 križa se s grupom A1 u kojoj su talijanska Ortigia, španjolska Barcelona, rumunjska Steaua Bukurešt, splitski Jadran te crnogorski Primorac Kotor.