Mladost pobjedom protiv POŠK-a završila kvalifikacijski turnir Kupa Hrvatske

event 29.11.2020.

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su OVK POŠK u posljednjem kolu kvalifikacija Kupa Hrvatske rezultatom 15:6 (3:0, 4:1, 3:3, 5:2) te tako još jednom potvrdili vodeće mjesto u skupini. Najbolji strijelac utakmice bio je Mislav Vrlić s četiri gola. Odlično odigranim kvalifikacijskim turnirom bez poraza Mladost se nametnula kao jedan od najjačih protivnika na nadolazećem Final Fouru […]

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su OVK POŠK u posljednjem kolu kvalifikacija Kupa Hrvatske rezultatom 15:6 (3:0, 4:1, 3:3, 5:2) te tako još jednom potvrdili vodeće mjesto u skupini.

Najbolji strijelac utakmice bio je Mislav Vrlić s četiri gola. Odlično odigranim kvalifikacijskim turnirom bez poraza Mladost se nametnula kao jedan od najjačih protivnika na nadolazećem Final Fouru Kupa Hrvatske koji se igra 23. i 24. siječnja 2021.

“Mislim da smo ostvarili krajnji cilj, a to je da budemo prvi u skupini što nam omogućuje da u finalu Kupa Hrvatske imamo lakšeg protivnika. Turnir je sam po sebi odrađen zaista kvalitetno. Posebno bih se osvrnuo na utakmicu s Jadranom koji nam je bio direktni suparnik u borbi za prvo mjesto. Mislim da smo funkcionirali kao švicarski sat te iako je Jadran pokazao čvrstinu i borbenost bili smo kvalitetniji suparnik i zasluženo ostvarili prvo mjesto u skupini.” – istaknuo je trener Mladosti Zoran Bajić.

Za Mladost su igrali Jerko Jurlina, Toni Bušić, Luka Brnetić, Roko Požarić, Luka Bajić, Marin Dašić, Ante Visković, Matias Biljaka, Franko Lazić, Marko Miškić, Mislav Vrlić i Josip Vrlić.

U kvalifikacijskom turniru na zagrebačkom bazenu Mladosti danas igraju još VK Medveščak i Mornar BS dok u dubrovačkom Gružu igraju VK Jug AO s VK Primorje te EB Solaris i KPK. Nakon završetka kvalifikacijskih turnira bit će poznati protivnici Žabaca kao i mjesto održavanja Final Foura.