Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost poražena u polufinalu Kupa

event 19.12.2021.

Žapci nisu uspjeli izboriti finale Kupa Republike Hrvatske. Poraženi su od Juga AO 14:7 (3:1, 5:2, 3:3, 3:1), te su lani izboreni trofej prepustili drugom osvajaču. Hoće li to biti Jug AO ili Jadran saznat će se nakon današnjeg finala. Mladost nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti Jugu, izuzmemo li prvih nekoliko minuta nakon vodstva golom Škiljića. […]

Žapci nisu uspjeli izboriti finale Kupa Republike Hrvatske. Poraženi su od Juga AO 14:7 (3:1, 5:2, 3:3, 3:1), te su lani izboreni trofej prepustili drugom osvajaču. Hoće li to biti Jug AO ili Jadran saznat će se nakon današnjeg finala.

Mladost nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti Jugu, izuzmemo li prvih nekoliko minuta nakon vodstva golom Škiljića. U tom je dijelu i Marcelić nanizao 3 obrane, a ostali Žapci ispunjavali zadatke koje im je postavio trener Bajić. Vrlo brzo nakon tog razdoblja gosti su preuzeli igru i rezultat u svoje ruke. Mladost nije našla pravi lijek protiv brzih odigravanja jugaša na igraču više, a i u napadu je počelo nedostajati rješenja. Osjetio se izostanak Luke Bajića, što je i u najavi apostrofirano kao mogući problem u ovom susretu.

Nakon što su se gosti odvojili na pristojnu razliku, utakmica je poprimila potpuno miran tijek i Jug je bez prevelike potrošnje došao do finala.

Mladostaši su ovim susretom zaključili natjecateljsku 2021.; godinu koje nam je svima donijela puno radosti i koja će zlatnim slovima biti upisana u klupske anale. Sezona se nastavlja u siječnju prvenstvenim susretom protiv Zadra 1952 koji je na rasporedu 8. siječnja u Zadru.

Valja napomenuti da je trener Bajić dao priliku mladom Paiću da prvi puta u karijeri bude u sastavu seniorske momčadi.

Strijelci: Rakovac (2), Dašić (2), Škiljić (1), Vrbnjak (1) i Biljaka (1).