Mladost poražena u Splitu u kvalifikacijama za LEN Ligu prvaka

event 16.10.2021.

Igrači Mladosti doživjeli su poraz od splitskog Jadrana u prvoj utakmici posljednjeg kruga kvalifikacija za LEN Ligu prvaka. Rezultat je bio 14:7 (1:3, 6:2, 3:1, 4:1), dakle sličan onome na nedavnoj utakmici igranoj Zagrebu. Ali je tijek susreta bio drugačiji, a Mladost u boljem izdanju. Otvaranje utakmice bilo je po željama igrača i trenera Bajića. […]

Igrači Mladosti doživjeli su poraz od splitskog Jadrana u prvoj utakmici posljednjeg kruga kvalifikacija za LEN Ligu prvaka. Rezultat je bio 14:7 (1:3, 6:2, 3:1, 4:1), dakle sličan onome na nedavnoj utakmici igranoj Zagrebu. Ali je tijek susreta bio drugačiji, a Mladost u boljem izdanju.

Otvaranje utakmice bilo je po željama igrača i trenera Bajića. Dva gola Rakovca i jedan Dašića u prvoj četvrtini bila su dovoljna za prednost Žabaca. U drugom dijelu susreta Jadran radi seriju od 5:0 i preuzima vodstvo i to na uvjerljiv način. Mladostaši su još neko vrijeme uspjeli držati priključak od dva gola zaostatka. Bilo je 6:4, 7:5 i 8:6, ali potom Jadran diže razinu svoje igre, a naši dečki zbog isključenja ostaju redom bez Bajića, Biljake i Vrbnjaka. Do kraja susreta nije bilo rezultatske neizvjesnosti.

Trener Zoran Bajić:

“Ova utakmica pokazala je dosta bolje izdanje naše momčadi, usporedimo li je sa zagrebačkom utakmicom od prije tri dana. Držali smo se dobro u prve tri četvrtine, potom smo počeli ostajati bez igrača opterećenih osobnim greškama, što nam je bitno skratilo rotaciju i stvorilo problem. Bez obzira na poraz, igra koju smo večeras prikazali daje mi nadu da ćemo u slijedećim utakmicama biti još bolji, pri čemu ne mislim samo na uzvrat u Zagrebu kroz 3 dana.”

Strijelci za Mladost:  Rakovac (2), Dašić (2), Vrbnjak (1), Lazić (1) i Bajić (1).