Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost potopila Zvezdu za nova tri boda u Regionalnoj ligi

event 05.10.2019.

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Crvenu Zvezdu na domaćem bazenu i upisali nova tri boda u Regionalnoj vaterpolo ligi. Žapci su slavili rezultatom 16:6 što je treća uvjerljiva pobjeda u isto toliko kola. Najbolji strijelci kod domaćina bili su Konstantin Harkov, Lovre Miloš i Luka Bukić s po tri gola. ”Ušli smo dobro u utakmicu, nametnuli […]

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Crvenu Zvezdu na domaćem bazenu i upisali nova tri boda u Regionalnoj vaterpolo ligi. Žapci su slavili rezultatom 16:6 što je treća uvjerljiva pobjeda u isto toliko kola. Najbolji strijelci kod domaćina bili su Konstantin Harkov, Lovre Miloš i Luka Bukić s po tri gola.

Ušli smo dobro u utakmicu, nametnuli naš ritam i mislim da je od samog početka sve bilo jasno. Bilo je pitanje samo održavanja rezultata, a opet ću ponoviti da smo do sada igrali s objektivno lošijim ekipama. Pravi ispiti i prave utakmice tek sada slijede ali ovo je u svakom slučaju stimulans za dalje!” – izjavio je nakon utakmice trener HAVK Mladost Zoran Bajić.

Mladost je u utakmicu ušla odlučno, a prvi gol gosti su zabili tek sredinom druge četvrtine iz peterca. Uz dobru igru u napadu pobjedi je znatno pridonio i raspoloženi vratar Mladosti, kapetan Ivan Marcelić koji je utakmicu završio s 12 obrana.

”Kontrolirali smo utakmicu od početka, nismo im dali prostora. Igrali smo našu igru u obrani i napadu. Spremamo se za iduće utakmice i mislim da smo sami sebi pokazali gdje trebamo biti i kako trebamo igrati!” – izjavio je nakon utakmice igrač Mladosti Cosmin Radu.

Za HAVK Mladost igrali su Ivan Marcelić (12 obrana), Cosmin Radu (2), Lovre Miloš (3), Matias Biljaka, Miloš Ćuk (2), Luka Bajić, Luka Bukić (3), Franko Lazić (1), Alex Bowen, Jerko Anzulović, Aljoša Kunac (1), Konstantin Harkov (3), Jerko Jurlina (2 obrane) i Josip Vrlić (1).

Mladost su s tribine bodrile legende hrvatskog vaterpola Dubravko Šimenc, Perica Bukić i Ozren Bonačić, poznata hrvatska trenerica Asja Petersen i mnogi drugi.

Iduća utakmica za Žapce je u srijedu 9. listopada s OSC Budimpeštom u Ligi prvaka dok je iduća domaća utakmica u istom natjecanju, na domaćem bazenu 19. listopada kada u Zagreb dolazi Dinamo Tbilisi.