Mladost pred prepunim tribinama pobijedila Spandau 04

event 03.11.2018.

Vaterpolo se vratio u Zagreb! Nakon dugo vremena tribine bazena na Savi bile su ispunjene do posljednjeg mjesta. HAVK Mladost u drugom kolu Lige prvaka pobijedio je berlinski Spandau 04 rezultatom 9:7 pred više od osamsto domaćih navijača. Kod Žabaca najbolji su bili Lovre Miloš, Ivan Buljubašić i Cosmin Radu s po dva pogotka, dok […]

Vaterpolo se vratio u Zagreb! Nakon dugo vremena tribine bazena na Savi bile su ispunjene do posljednjeg mjesta. HAVK Mladost u drugom kolu Lige prvaka pobijedio je berlinski Spandau 04 rezultatom 9:7 pred više od osamsto domaćih navijača.

Kod Žabaca najbolji su bili Lovre Miloš, Ivan Buljubašić i Cosmin Radu s po dva pogotka, dok je kod gostiju iz Njemačke najbolji bio Marko Stamm s tri pogotka. Publika je cijele vrijeme utakmice bodrenjem nosila Zagrepčane prema novoj pobjedi.
Teška, zahtjevna utakmica. Odigrali smo vrlo dobro, pogotovo u pozicionoj obrani. U pozicionom napadu smo imali manjih problema, isto kao i s igračem manje i više. Ali veliko srce, želja, volja i karakter doveli su nas do pobjede nad iznimno zahtjevnim protivnikom!” – izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Mladost je ovom pobjedom nastavila niz bez poraza u ovoj sezoni. Nakon remija s Hannoverom, Žapci su upisali i prva tri boda u Ligi prvaka te trenutno imaju četiri boda u preliminarnoj grupi B. Posebno veseli povratak ozlijeđenog Ivana Buljubašića u redove Mladosti kao i još jedna izvrsna predstava vratara Ivana Marcelića.

Nismo dobro koristili igrača više i naš šut izvana bio je loš i vrlo lak plijen za Marcelića. Mladost igra jako dobro u ovoj sezoni, pokazali su to već u utakmici protiv Juga. Postoji ogromna energija u igri i povratakom Buljubašića sigurno su još jači na poziciji beka. Neće puno ekipa ovdje uzeti bodove, a mi moramo biti još bolji!” – izjavio je trener Spandau 04 Petar Kovačević.

Pobijedili smo Spandau i prvu utakmicu u Ligi prvaka ove sezone. Nadamo se da će biti još pobjeda. Odigrali smo dobru utakmicu od početka do kraja, održavali smo dobar ritam i nismo im dali previše šansu. Zadovoljni smo atmosferom na tribinama i navijačima, to nas je održalo u igri i to nam puno znači. U ime cijele momčadi im zahvaljujem na odazivu i zakazujemo novi susret u idući petak!” – izjavio je igrač Mladosti Franko Lazić.

Ova utakmica bila je posebna i po tome što su vaterpolisti zajedno sa Zagrebačkim dijabetičkim društvom zajedno pozvali javnost na veću svijest o šećernoj bolesti. Svi navijači imali su priliku izmjeriti razinu šećera u krvi ususret Svjetskom danu dijabetesa 14. studenog.

Idući izazov za Mladost očekuje ih u Regionalnoj vaterpolskoj ligi. Idućeg petka, 9. studenog na bazen Mladosti dolazi Jadran Herceg-Novi. Utakmica počinje u 20.15 sati, ulaz je besplatan za sve posjetitelje uz iznenađenja za publiku.