Mladost preko Solarisa do finala Kupa Hrvatske

event 23.11.2019.

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Solaris u polufinalu Kupa Hrvatske i plasirali se u finale. Žapci su slavili rezultatom 11:8 (2:0, 3;3, 4:1, 2:4) na krilima najboljeg strijelca Luke Bukića koji je zabio četiri pogotka. Mladost sada čeka boljeg iz susreta Jadrana i Juga za finalnu utakmicu koja se igra sutra s početkom u 18.45 sati […]

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Solaris u polufinalu Kupa Hrvatske i plasirali se u finale. Žapci su slavili rezultatom 11:8 (2:0, 3;3, 4:1, 2:4) na krilima najboljeg strijelca Luke Bukića koji je zabio četiri pogotka. Mladost sada čeka boljeg iz susreta Jadrana i Juga za finalnu utakmicu koja se igra sutra s početkom u 18.45 sati na splitskom bazenu Poljud. Finalna utakmica može se pratiti uživo u programu HTV-a.

Mladost je do pobjede došla teže od očekivanog na što se osvrnuo i trener Žabaca Zoran Bajić: ”Nisam zadovoljan prikazanim, ne zbog rezultata već zbog igre. Od samog početka nedostajalo je agresivnosti i nije to bila predstava na koju smo navikli. Okrećemo se finalu, a u svakom slučaju trebat će nam puno bolja predstava sutra!

Vaterpolisti Solarisa loše su ušli u utakmicu ali kasnije su počeli igrati puno bolje te došli čak na pogodak razlike. Ipak, presudila je kvaliteta zagrebačke momčadi koja se odvojila u trećoj četvrtini i zatim mirno privela utkamicu kraju. Veliki doprinos dao je i vratar Mladosti Ivan Marcelić koji je upisao 12 obrana.

Utakmica je bila malo teža nego što smo očekivali ali pripremali smo se uglavnom za finale. To nam je najbitnija utakmica, nadam se da ćemo odigrati dobro i osvojiti Kup!” – komentirao je utakmicu Luka Bukić dok je Cosmin Radu istaknuo: ”Mislim da smo odradili što smo morali za ovu utakmicu, više mislimo na finale gdje ćemo dati sve od sebe!’

Za HAVK Mladost igrali su Ivan Marcelić (12 obrana), Cosmin Radu (3), Lovre Miloš, Matias Biljaka, Miloš Ćuk, Luka Bajić, Luka Bukić (4), Franko Lazić (1), Alex Bowen (1), Aljoša Kunac, Konstantin Harkov (1),  Jerko Anzulović, Jerko Jurlina i Josip Vrlić (1).