Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost prošla dalje u LEN Ligi prvaka

event 10.10.2021.

U napetoj utakmici Mladost je svladala Crvenu zvezdu 9:8 (1:1, 3:3, 3:3, 2:1) i izborila treći krug kvalifikacija z LEN Ligi prvaka. Pravoj maloj drami nazočilo je 200-tinjak gledatelja na ŠRC Mladost. Žapci su igrali protiv Crvene zvezde i samo im je pobjeda donosila nastavak natjecanja u Europi. Krenuli su igrači Mladosti hrabro i odlučno […]

U napetoj utakmici Mladost je svladala Crvenu zvezdu 9:8 (1:1, 3:3, 3:3, 2:1) i izborila treći krug kvalifikacija z LEN Ligi prvaka.

Pravoj maloj drami nazočilo je 200-tinjak gledatelja na ŠRC Mladost. Žapci su igrali protiv Crvene zvezde i samo im je pobjeda donosila nastavak natjecanja u Europi.

Krenuli su igrači Mladosti hrabro i odlučno po pobjedu protiv, realno gledajući, u ovom trenutku bolje i skuplje beogradske momčadi. U prve dvije četvrtine Zvezdaši su dva puta ostvarili po dva gola prednosti, međutim to nije sputalo naše dečke, pogotovo danas sjajnog Marina Dašića koji je postigao prvih 5 zgoditaka za Mladost.

Naravno da su iskusni srpski igrači prepoznali opasnost i dodatno “stisli” Dašu, ali to je otvorilo prostora ostalim Žapcima, što su Vrbnjak, Lazić i Rakovac (2) iskoristili za tijesnu ali sasvim zasluženu pobjedu.

Velike pobjede, a ova protiv Zvezde to zasigurno jest, ne mogu proći bez značajnog obola kapetana Marcelića koji je sakupio 14 obrana, od kojih valja istaknuti obranjeni peterac na 7:7 te obranu na igraču manje nekoliko sekundi prije kraja.

Mladost čeka izvlačenje protivnika u 3. krugu kvalifikacija, a mogući suparnici su Jadran ST, Szolnok ili Brescia.

Izjava Marina Dašića, peterostrukog strijelca:

“Otvorilo mi se u prve dvije četvrtine, što je je. Nismo se predavali kad smo bili u zaostatku. Znali smo da možemo sa svakim igrati, to je najbitnije. Mladi smo, poletni i nećemo se nikad predati. Najvažnije je da smo prošli.”

Zaključak čitavog turnira prepustili smo treneru Zoranu Bajiću:

“Čestitao bi svojim igračima na fanatičnoj borbenosti. Ako i neki detalji nisu bili na vrhunskoj razini, mislim da nam nitko ne može zamjeriti manjak borbenosti. Vjerovali smo do kraja, bili smo u velikom hendikepu jer nam je manjkalo igrača u rotaciji. Rakovac je igrao s povišenom temperaturom. No, imali smo veliko zajedništvo, srce i za to smo nagrađeni. Ovo je velik uspjeh za ovaj klub i ovu momčad koja eto, kako se kaže s malo para čini mi se stvara, proizvodi dobru glazbu.

Pogotovo se to odnosi na jučerašnju i današnju izvedbu. Prvi susret smo malo nespretno i nesretno izgubili, iako smo i tijekom dvoboja s Apollonom imali naznake da je igra manje više korektna. Crvena zvezda je u ovoj sezoni slagala momčad za napad na 3 trofeja, nemojmo to izgubiti iz vida. Još jednom je sport pokazao da želja i volja ponekad mogu nadvisiti zvučnija imena. “

Klupa_slavlje