Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost prva u Herceg Novom

event 01.10.2022.

Naši Žapci nisu samo osigurali drugi kvalifikacijski krug Lige prvaka, već su štoviše osvojili prvo mjesto na turniru 1. kruga kvalifikacija u Herceg Novom! Mladost je naime pobijedila domaći Jadran 9:7 (1:1, 2:1, 2:3, 4.2). Ovom pobjedom u 4. kolu, naši su igrači osvojili prvo mjesto na turniru, te se vraćaju kući. Turnir u Herceg […]

Naši Žapci nisu samo osigurali drugi kvalifikacijski krug Lige prvaka, već su štoviše osvojili prvo mjesto na turniru 1. kruga kvalifikacija u Herceg Novom! Mladost je naime pobijedila domaći Jadran 9:7 (1:1, 2:1, 2:3, 4.2). Ovom pobjedom u 4. kolu, naši su igrači osvojili prvo mjesto na turniru, te se vraćaju kući. Turnir u Herceg Novom se nastavlja u nedjelju prijepodne utakmicama 5. kola, ali u toj je rundi Mladost slobodna.

Žapci su bili značajno bolja momčad tijekom cijele utakmice, s iznimkom vrlo kratkog razdoblja početkom treće četvrtine kada je domaćin jedini put uopće došao u vodstvo (4:3, pa 5:3). Međutim, već do konca te dionice golovima Mijića i Eleza, Mladost je izjednačila, te se u zadnju četvrtinu ušlo s neodlučenim rezultatom – 8:8.
Rezultat možda i jest bio takav, neriješen, ali realno u vodi su naši momci bili ipak vidljivo bolji, brži, spretniji, sigurniji, te nadasve precizniji. Pobjeda je mogla biti možda i izraženija ili ranije ostvarena da ovog puta naš inače siguran izvođač najstrožih kazni, Dario Rakovac nije imao lošu šutersku večer kada su peterci u pitanju. Jedan mu je šut obranio vratar domaćina, a drugi put je uzdrmao vratnicu.
Nije imalo posljedica. Jednostavno, momčad trenera Bajića je izgledala, igrala presigurno da bi bilo što osim pobjede dolazilo u obzir. U zadnjoj četvrtini je ponovo naša momčad bila ta koja bi dolazila u vodstvo, a domaćin izjednačavao. Tako sve do zadnje dvije i pol minute. Tada više nije bilo popravnog za Jadran (HN). Mijić je pogodio za 8:7 s desnog krila, a u zadnjoj minuti Elez s lijevog vanjskog za 9:7 i to je pobjeda, te prvo mjesto u Herceg Novom!

Strijelci za Mladost bili su – Marko Elez i David Mijić po 3 gola, te Dario Rakovac, Sandro Adeišvili i Valiko Dadvani po 1.

Čestitke treneru Bajiću, stožeru i svim Žapcima na odličnim igrama i takvim rezultatima u Herceg Novom.