Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost puna samopouzdanja ulazi u novu sezonu

event 17.09.2019.

Vaterpolisti HAVK Mladosti u novu sezonu ulaze s više samopouzdanja nego prethodnih godina. Žapci će se ponovno natjecati u Ligi prvaka, Regionalnoj vaterpolo ligi, Kupu Hrvatske i Prvenstvu Hrvatske, a momčad Zorana Bajića nove izazve dočekuje ohrabrena iskustvom i pojačana novim imenima. Nova sezona HAVK Mladost predstavljena je u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. Iako […]

Vaterpolisti HAVK Mladosti u novu sezonu ulaze s više samopouzdanja nego prethodnih godina. Žapci će se ponovno natjecati u Ligi prvaka, Regionalnoj vaterpolo ligi, Kupu Hrvatske i Prvenstvu Hrvatske, a momčad Zorana Bajića nove izazve dočekuje ohrabrena iskustvom i pojačana novim imenima. Nova sezona HAVK Mladost predstavljena je u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. Iako naizgled neobično mjesto, podsjeća da su mnogi Žapci ili studenti ili već akademski obrazovani, što je rijetkost u svijetu vrhunskog sporta.

Prvi ispit sezone Mladost očekuje ove subote, 21. rujna u 18 sati, kada na bazenu Mladost u Regionalnoj ligi dočekuju splitskog Mornara. Ulaz na utakmicu je besplatan.

”Momčad se kompletirala 26. kolovoza, a nakon početnih priprema krenuli smo na sparing utakmice i nakon dvije faze mogu reći da je prvi dojam dobar. Zadovoljan sam, imamo dobru ekipu i ove godine možemo napasti trofej Kupu Hrvatske, Prvenstva Hrvatske i Regionalne lige. U Ligi prvaka naša je skupina nešto lakša tako da vjerujemo da možemo biti među četiri momčade koje prolaze u posljednjih osam.”- izjavio je trener Zoran Bajić.

Nakon povijesne sezone u kojoj su Žapci prvi puta osvojili Regionalnu vaterpolo ligu momčad su napustili neki ključni igrači te je trebalo pronaći adekvatne zamjene. Mladost ih je pronašla u reprezentativcima Luki Bukiću i Josipu Vrliću, iskusnom Splićaninu Aljoši Kuncu te ponajboljem američkom vaterpolistu Alexu Bowenu.

”Odradili smo sparing utakmice s jakim europskim ekipama i naša igra daje nam za pravo nadati se dobrim rezultatima u idućoj sezoni. Nadam se da ćemo nastaviti kako smo i završili, a to je vraćanje trofeja u Zagreb. Naravno, bitno je da nam bude dobro zdravlje, to je preduvjet svega što želimo napraviti!” – izjavio je kapetan HAVK Mladost Ivan Marcelić.

Prošlogodišnji uspjeh HAVK Mladost uvelike duguje i promijenjenom vodstvu kluba koje je započelo proces konsolidacije. Predsjednica Ana Stojić Deban najavila je financijsko restrukturiranje kluba koje je Mladosti donijelo nužnu stabilnost.

”U odnosu na prošlu godinu ulazimo spremniji, možda i pametniji. Dio starih dugova smo vratili, a ostao nam je još jedan dio. Sam odabir momčadi govori da smo ove godine odlučil uzeti još jedan trofej. Cilj je u nekom budućem razdoblju osvojiti i Ligu prvaka!” – izjavila je predsjednica HAVK Mladost Ana Stojić Deban dok je direktor kluba Milorad Damjanić istaknuo: ”Mladost u novu sezonu ulazi znatno pojačana igrački, a mislim i kadrovski. Probat ćemo ponoviti dobre rezultate iz prošle sezone, znači dobre igre u Regionalnoj ligi i Kupu Hrvatske. Čeka nas i teška grupa u Ligi prvaka gdje se nadamo izboriti Final Eight i jednu dobru poziciju za iduću godinu u Europi!”

Boje Mladosti branit će: Ivan Marcelić, Lovre Miloš, Cosmin Radu, Miloš Ćuk, Franko Lazić, Luka Bukić, Kostantin Harkov, Aljoša Kunac, Alex Bowen, Josip Vrlić, Jerko Jurlina, Jerko Anzulović, Luka Bajić, Matias Biljaka, Tomislav Stipo Samardžić, Luka Brnetić, Roko Požarić, Marko Miškić, Davorin Šulekić, Toni Bušić, Luka Mihić i Martin Papež. Stručni stožer čine trener Zoran Bajić, pomoćni trener Hrvoje Hrestak, trener golmana Frano Vićan, fizioterapeut Damir Luketić te kondicijski trener Pero Kuterovac.

Bodrimo i ove sezone Žapce do novih trofeja!