Mladost rutinski slavila nad Galebom u Prvenstvu Hrvatske

event 16.12.2020.

Vaterpolisti Mladosti vratili su se pobjedama u Prvenstvu Hrvatske uvjerljivim slavljem nad makarskim Galebom u devetom kolu. Žapci su pobijedili rezultatom 24:4 (6:1, 6:0, 7:2, 5:1), a razlika u kvaliteti između dvije momčadi bila je primjetna od prve minuta.   ‘’Rutinska pobjeda, borba dva neravnopravna protivnika. Na kraju smo gledali da omogućimo mlađima da igraju. […]

Vaterpolisti Mladosti vratili su se pobjedama u Prvenstvu Hrvatske uvjerljivim slavljem nad makarskim Galebom u devetom kolu. Žapci su pobijedili rezultatom 24:4 (6:1, 6:0, 7:2, 5:1), a razlika u kvaliteti između dvije momčadi bila je primjetna od prve minuta.

 

‘’Rutinska pobjeda, borba dva neravnopravna protivnika. Na kraju smo gledali da omogućimo mlađima da igraju. Ovo je bio lakši trening za sve što nas čeka u siječnju!’’ – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

 

Žapci su dominirali u svim aspektima igre. Mladost je realizirala 71% šuta te 68% šuteva iz igre. Gosti su zabili sva četiri pogotka iz igre dok je njihovih preostalih pet pokušaja zaustavio vratar Ivan Marcelić.

 

“Galeb nije protivnik na našoj razini, no svejedno smo ušli ozbiljno i odigrali utakmicu kako treba. Sada se okrećemo Medveščaku i očekujemo još jednu malo lakšu utakmicu, no istovremeno se pripremamo za nastavak sezone. Treniramo jako, te nas u siječnju očekuje dosta jakih utakmica i za to se trenutno pripremamo.” – izjavio je Luka Bukić.

 

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić (5), Lovre Miloš (2), Josip Vrlić (3), Franko Lazić (3) , Matias Biljaka (2), Luka Bukić (1), Marin Dašić (1), Andro Bušlje (1), Ante Visković (1), Luka Bajić (2), Mislav Vrlić (3), Konstantin Kharkov (4) i Tomislav Stipo Samaradžić (1).

 

Prije božićne stanke Žapce očekuje još i utakmica s Medveščakom u subotu u 18 sati.