Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost s pomlađenom momčadi bolja od Mornara u Prvenstvu Hrvatske

event 09.03.2021.

Vaterpolisti Mladosti upisali su večeras novu pobjedu u 12. kolu Prvenstva Hrvatske. Žapci su na domaćem bazenu u susretu s Mornarom Brodospas slavili rezultatom 16:5 (4:2, 4:1, 4:2, 4:0 ). Žapce u subotu očekuju utakmica s Jugom te je trener Zoran Bajić svjesno odmarao neke ključne igrače, ali mlađi Žapci opravdali su ukazano povjerenje.   […]

Vaterpolisti Mladosti upisali su večeras novu pobjedu u 12. kolu Prvenstva Hrvatske. Žapci su na domaćem bazenu u susretu s Mornarom Brodospas slavili rezultatom 16:5 (4:2, 4:1, 4:2, 4:0 ). Žapce u subotu očekuju utakmica s Jugom te je trener Zoran Bajić svjesno odmarao neke ključne igrače, ali mlađi Žapci opravdali su ukazano povjerenje.

 

‘’Ciljano smo odmarali stožerne igrače. Rutinska pobjeda kao što smo i očekivali, znali smo to unaprijed. Ovo je jedna dobra uvertira za ono što nas očekuje u subotu s Jugom i u sklopu toga nam je utakmica dobro poslužila.’’ – osvrnuo se na utakmicu Zoran Bajić.

 

Pobjeda zagrebačke momčadi ni u jednom trenutku utakmice nije došla u pitanje. Mladost je kontrolirala utakmicu uz realizaciju šuta od 50% te impresivnu korištenje igrača više od čak 83%. Splićani su uputili samo 13 udaraca prema vratima Mladosti, a Jerko Jurlina zaustavio ih je osam. Čak devet Žabaca upisalo se u strijelece, a najučinkovitiji su bili Cosmin Radu i Franko Lazić s tri pogotka.

 

Za Mladost su igrali Jerko Jurlina (8), Cosmin Radu (3), Lovre Miloš, Marin Dašić (1), Franko Lazić (3), Josip Vrlić (1), Luka Bukić (2), Matias Biljaka (2), Andro Bušlje, Ante Visković (2), Luka Bajić (1), Mislav Vrlić (1) i Tomislav Stipo Samardžić.

 

Subotnji derbi s Jugom počinje u 17.30 sati, a utakmica se igra na bazenu Mladosti.