Mladost saznala protivnike u LEN Ligi prvaka

event 30.08.2019.

LEN Liga prvaka i ove će se godine igrati na bazenu na Savi. HAVK Mladost ponovno je dobila pozivnicu za najjače klupsko vaterpolo natjecanje. Barcelona je bila domaćin svečanog ždrijeba na kojem je Mladost doznala protivnike s kojima će igrati ove sezone.   To su, uz Mladost, unutar skupine B: FTC Telecom Budapest, Pro Recco, QR3 […]

LEN Liga prvaka i ove će se godine igrati na bazenu na Savi. HAVK Mladost ponovno je dobila pozivnicu za najjače klupsko vaterpolo natjecanje. Barcelona je bila domaćin svečanog ždrijeba na kojem je Mladost doznala protivnike s kojima će igrati ove sezone.  

To su, uz Mladost, unutar skupine B: FTC Telecom Budapest, Pro Recco, QR3 C, QR3 D, Waspo Hannover, CN Marseille i Dinamo Tbilisi. 

A u skupini A uz dubrovčaki Jug CO igraju: Atletic Barceloneta, Olympiacos Piraeus, Jadran HN, Szolnoki Dozsa, QR3 A, Spandau 04 Berlin i QR3 B.

„Grupa je izuzetno zahtjevna i teška. Ne treba posebno predstavljati protivnike. Ferencvarosi Torna Club ovogodišnji je prvak Europe. Sama po sebi izvanredna ekipa s osvojenim naslovom. Sada su se i dodatno pojačali na pojedinim pozicijama. Doveli su vanserijskog ljevaka Zalakia koji će zajedno sa Vamosom tvoriti možda najbolju desnu stranu na svijetu. Pro Recco jedna je od najboljih svjetskih organizacija vezana za klupski vaterpolo. Imaju izvanrednog stručnjaka Ratka Rudića i neograničen budžet i sve će se napraviti da osvoje naslov prvaka ove godine. Dodatno su se pojačali. Jedna vanserijska sredina i ekipa za koju smatram da nema ozbiljnije od njih.“ – zaključio je  nakon ždrijeba Zoran Bajić, trener HAVK Mladost te dodao: „Marseille je novo, svježe otkriće. Osvajači LEN-a ove godine. Dodatno su se pojačali i uložili u vaterpolo za željom i voljom da se dokažu na europskoj sceni u Ligi prvaka ove godine. Jedna ekipa u razvoju i napretku i siguran sam da će biti veliko iznenađenje ove godine. Hannover je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, na Final Eightu u Hannoveru gdje su bili organizatori i domaćini, a ove godine su se dodatno pojačali dovođenjem ruskog internacionalca, ljevaka Nagaeva i našeg proslavljenog reprezentativca Muslima. Mislim da će biti otkriće godine čak i u ovoj grupnoj fazi, a ne samo na Final Eightu. Jedini „outsider“ mislim da bi mogao biti gruzijski Dinamo koji je ove godine prvi puta učesnik na grupnoj fazi Lige prvaka. Oni će gledati da putem klupskog vaterpola ostvare razvitak i boljitak reprezentativnog vaterpola okupljajući najbolje elemente svoje škole i svoje zemlje u Dinamo. Iako je grupa teška, kvalitetni smo i dobro posloženi te u dobroj natjecateljskoj formi.  Moramo biti pozitivni i optimistični. Cilj nam je otići ove godine u Recco i tamo pokazati najbolje lice!“

Godišnji sastanak Lige prvaka koji je održan u Barceloni događaj je na kojemu predstavnici svih učesnika diskutiraju probleme i kreiraju nove standarde najboljeg vaterpola na klupskoj razini. Liga prvaka europski je i najjači sustav natjecanja u vaterpolu pod europskom federacijom sportova u vodi (LEN). 

Momčad Mladosti posljednjih je dana na intenzivnim pripremama u Zagrebu. U idućim tjednima očekuju ih putovanje u Split 2. i 3. rujna kada ih očekuju pripremne utakmice s VK Jadran Split, dok će od 4. do 6. rujna sparirati s VK Solaris u Šibeniku. Mladost će od 10. do 13. rujna boraviti na pripremama u Budimpešti gdje će im sparing partner biti Ferencvaros.