Mladost se plasirala u finale Prvenstva Hrvatske

event 01.05.2021.

Vaterpolisti HAVK Mladost u drugoj utakmici polufinala doigravanja slavili su nad VK Jadran Split rezultatom 9:7 (3:1, 3:2, 1:1, 3:2)te se plasirali u finale Prvenstva Hrvatske. Žapci su od samog početka utakmice pokazali organiziranost, snagu i kvalitetu koja je bila prejaka za protivničku momčad. “Odigrali smo vrlo dobru utakmicu. Pristup i otvorenje same utakmice bili […]

Vaterpolisti HAVK Mladost u drugoj utakmici polufinala doigravanja slavili su nad VK Jadran Split rezultatom 9:7 (3:1, 3:2, 1:1, 3:2)te se plasirali u finale Prvenstva Hrvatske. Žapci su od samog početka utakmice pokazali organiziranost, snagu i kvalitetu koja je bila prejaka za protivničku momčad.

“Odigrali smo vrlo dobru utakmicu. Pristup i otvorenje same utakmice bili su na zadovoljavajućem nivou. Kontrolirali smo igru i izvedbu te utakmicu kvalitetno priveli kraju. Bili smo nešto manje učinkoviti u napadu no ipak smo sve dobro kontrolirali i pobijedili. Sada imamo sedam dana za ozbiljne pripreme za susret, vrlo vjerovatno, s Jugom.“ – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

U redovima Mladosti najučinkovitiji je bio Cosmin Alexandru Radu s tri gola, a istaknuo se i golman Ivan Marcelić s ukupno deset obrana.

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić, Cosmin Alexandru Radu, Lovre Miloš, Matias Biljaka, Franko Lazić, Marin Dašić, Luka Bukić, Andro Bušlje, Ante Visković, Luka Bajić, Mislav Vrlić, Konstantin Kharkov, Jerko Jurlina, Josip Vrlić.

Prva finalna utakmica Prvenstva Hrvatske na rasporedu je sljedeće subote, 8. svibnja. Mladost će finalnu utakmicu najizglednije igrati s VK Jug Adriatic Osiguranje.