Mladost slavila protiv Primorja EB

event 11.12.2021.

Prva ozbiljnija prepreka na putu do završnice Kupa Republike Hrvatske je preskočena. Mladostaši su svladali riječko Primorje EB rezultatom 13:9 (3:2, 5:3, 3:3, 2:1). Tijek susreta s Primorjem bio je onakav kakav smo već više puta gledali protiv protivnika iz ranga Riječana. Vrlo dobar prvi dio susreta u kojem su Žapci došli do osjetnije prednosti; […]

Prva ozbiljnija prepreka na putu do završnice Kupa Republike Hrvatske je preskočena. Mladostaši su svladali riječko Primorje EB rezultatom 13:9 (3:2, 5:3, 3:3, 2:1).

Tijek susreta s Primorjem bio je onakav kakav smo već više puta gledali protiv protivnika iz ranga Riječana. Vrlo dobar prvi dio susreta u kojem su Žapci došli do osjetnije prednosti; bilo je 8:3 dvije minute do istake druge četvrtine. Zatim je slijedilo “crno” razdoblje u kojem Mladost prima 5 uzastopnih zgoditaka u osam minuta. Završnica utakmice, zadnjih 10 minuta, pripala je Žapcima koji su pokazali da su kvalitetnija momčad te mirno, bez stresa, priveli susret kraju.

Najistaknutiji u ovom dvoboju bili su oni od kojih se to najviše i očekuje. Lazić je postigao 5 zgoditaka, a vratar Marcelić sakupio 12 obrana. Po dva gola “svojim primorjašima” dali su Rakovac i Vrbnjak, a po jedan gol ubilježili su Biljaka, Dašić, Škiljić i Fabris.

U 3. kolu kvalifikacijskog turnira Mladost je slobodna, a u 4. kolu, večeras u 18:00, Žapci igraju protiv Mornara BS. Pobjedom u tom dvoboju, igrači trenera Bajića ispunili bi zacrtani cilj – prolazak na završnicu Kupa Hrvatske.