Mladost slavila u Dubrovniku!!!

event 20.10.2018.

Vaterpolisti Mladosti slavili su u Dubrovniku u 2. kolu Regionalne lige. Pao je Jug rezultatom 9:7. Već sam početak susreta dao je naslutiti da će Žapci bodove odvesti u Zagreb. Konačno ovog puta Žapci nisu pali na Gružu već u prvoj četvrtini, nego su poveli 2:0. Jugaši su se vratili i prešli u vodstvo koje […]

Vaterpolisti Mladosti slavili su u Dubrovniku u 2. kolu Regionalne lige. Pao je Jug rezultatom 9:7.

Već sam početak susreta dao je naslutiti da će Žapci bodove odvesti u Zagreb. Konačno ovog puta Žapci nisu pali na Gružu već u prvoj četvrtini, nego su poveli 2:0. Jugaši su se vratili i prešli u vodstvo koje je u nekoliko navrata bilo i 2 razlike, ali Mladostaši su stalno bili blizu i prijetili. Dubrovčani su svoj posljednji gol postigli minutu prije kraja 4. četvrtine za 7:5. Lazić je vrlo brzo zabio za 7:6 te je najavio potpuni preokret koji se dogodio u posljednjoj četvrtini. Vratar Marcelić i izvrsna obrana zaključali su svoja vrata. S druge strana pametnom igrom u napadu Mladostaši postižu 3 gola, od čega su posljednja dva “iz igre” (s jednakim broje igrača u bazenu).
Mladost je odigrala savršenog igrača više postigavši četiri gola iz isto toliko pokušaja. Također obrana s igračem manje bila je na zavidnom nivou. Jugaši su imali čak 10 prilika s igračem više, a postigli su 5 pogodaka.
Nakon malo lošije predstave u Ligi prvaka, Lovre Miloš je u ovoj utakmici pokazao da je s pravom reprezentativac Hrvatske. Odigrao je vrlo dobru utakmici postigavši 3 pogotka. Radu i Ćuk su ponovo pokazali da su u formi. Obojica su postigli po 2 pogotka. S jednim golom u listu strijelaca upisali su se Lazić i Kharkov, a Marcelić je skupio 8 obrana.
Direktor kluba Milorad Damjanić nije krio zadovoljstvo nakon pobjede:
Odigrali smo odličnu utakmicu i to vrlo brzo nakon teške domaće utakmice u Ligi prvaka. Ono što sam naglašavao početkom sezone, da će nam obrana biti jača strana, to je i odlučilo ovu utakmicu. Limitirati Juga u Gružu na samo 7 golova može samo dobro pripremljena ekipa koja je odradila sve dogovoreno.
Direktor Damjanić svjestan je da smo tek u ranoj fazi sezone, ali naglašava:
Naravno da je ovo tek početak sezone, ali nama je jako trebala ova pobjeda. Neki dan na pitanje jednog novinara o tome da li će Mladost biti kanta drugima za napucavanje sam odgovorio da ćemo svima biti dostojan suparnik. Drago mi je da su moje riječi igrači dokazali u bazenu“.