Mladost u 2019. godinu kreće protiv Juga u LEN Ligi prvaka

event 08.01.2019.

Raspored je htio da Mladostaši u novu godinu ulaze s protivnikom s kojim su završili prethodnu godinu. U srijedu, 9.1. u 20:30 sati, Žapci gostuju u Gružu u 6. kolu LEN Lige prvaka u utakmici protiv dubrovačkog Jug CO. U sezoni 2018./2019. Mladost i Jug su se sastali 3 puta, a u idućih mjesec i […]

Raspored je htio da Mladostaši u novu godinu ulaze s protivnikom s kojim su završili prethodnu godinu. U srijedu, 9.1. u 20:30 sati, Žapci gostuju u Gružu u 6. kolu LEN Lige prvaka u utakmici protiv dubrovačkog Jug CO.
U sezoni 2018./2019. Mladost i Jug su se sastali 3 puta, a u idućih mjesec i pol dana će vječiti suparnici odigrati još 3 utakmice, dvije u Ligi prvaka i jednu u Regionalnoj ligi. Na startu Regionalne lige Žapci su slavili u Dubrovniku, da bi koncem protekle godine Jugaši bili bolji u dva susreta za Kup Hrvatske. Na startu godine otvara se novi “front” a to je Liga prvaka u kojoj nakon pet odigranih kola Mladost zaostaje za Jugom 7 bodova. Za najavu susreta zamolili smo našeg beka Ivana Buljubašića, koji je u karijeri odigrao “brdo” susreta s Jugom.
Na pitanje kako je protekla božićna pauza, Ivan je rekao:
“Dva tjedna pauze je brzo prošlo i opet se sastajemo s protivnikom s kojim smo završili prošlu godinu. Moram reći da nas je poraz u finalu Kupa RH zabolio, jer se igralo za trofej kojeg nažalost nismo osvojili. No to je sada iza nas i u novoj godini se okrećemo novim izazovima. S Jugom se sastajemo u novom natjecanju, u Ligi prvaka. Dubrovčani su u tom natjecanju u puno komfornijoj situaciji, jer imaju sve pobjede, dok mi nastojimo “uloviti brod” koji će nas odvesti na završnicu. S naše strane ne može biti previše kalkulacija nego u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu, pa tako i u Gružu.”
Tko je u prednosti za ovu utakmicu, obzirom na stanje na tablici u našoj grupi Lige prvaka?
“To je uvijek mač s dvije oštrice. Nekada pritisak rezultata natjera igrače da daju malo više od sebe. Svaka nova utakmica nosi nešto svoje, a na kraju uvijek odlučuju neke nijanse. Vidjeli smo da se u utakmicama s Jugom rezultat zna više puta promijeniti u korist jedne ili druge ekipe.”
Juga ste svladali u Regionalnoj ligi, a zatim se dva puta izgubili u Kupu. Kakav to može imati utjecaj na iduću utakmicu i što se može popraviti?
“Sve tri utakmice su bile izjednačene, teške, te se do zadnjeg časa nije znao pobjednik. Mi gledamo snimke, analiziramo njih, oni isto tako analiziraju nas. Mislim da se puno toga neće promijenit, da će odlučivati sitni detalji, te da će utakmica otići u gol ili dva razlike za jednu ili drugu momčad.”
Neka bude kako je Ivan na kraju rekao i neka utakmica ode na stranu Žabaca, kako bi ostali u igri za F8.
Utakmica Jug – Mladost na rasporedu je 9.1. u 20:30 s prijenosom na Arenasport 2.