Mladost u Beogradu otvara drugu fazu Regionalne vaterpolo lige

event 06.02.2020.

Nakon prve faze A1 Regionalne vaterpolo lige, koju je Mladost završila na drugom mjestu s 24 boda, slijedi drugi dio u kojem nastupa pet prvoplasiranih klubova iz prvog dijela. Prvi protivnik Žabaca je Crvena zvezda, a utakmica je na rasporedu 7.2. u 19:00 sati na plivalištu M.G. Muškatirović u Beogradu. Drugi dio RVL igra se […]

Nakon prve faze A1 Regionalne vaterpolo lige, koju je Mladost završila na drugom mjestu s 24 boda, slijedi drugi dio u kojem nastupa pet prvoplasiranih klubova iz prvog dijela. Prvi protivnik Žabaca je Crvena zvezda, a utakmica je na rasporedu 7.2. u 19:00 sati na plivalištu M.G. Muškatirović u Beogradu.

Drugi dio RVL igra se skraćeno zbog gustog klupsko/reprezentativnog rasporeda do ljeta. Pet prvoplasiranih A1 ligaša igra svak sa svakim, a četiri najbolja sastava osiguravaju plasman na završni turnir (F4) koji će dati pobjednika ovosezonskog natjecanja. Mladost, koja brani lani osvojeni naslov, najprije gostuje kod Crvene zvezde, a potom na Savu dolaze tri preostala protivnika: Jug AO, Jadran Carine (HN) i Jadran ST. Svi osvojeni bodovi iz prve faze se prenose u drugi dio.

Iako su sudionici F4 praktično poznati, jer Beograđanima “igra” samo teorija za plasman u završnicu, poredak nakon druge faze itekako je važan budući da najbolji klub iz ligaškog dijela osigurava prednost domaćeg plivališta na završnom turniru. Trenutno je Mladost tri boda u zaostatku za Jugom, te de facto nema pravo na pogrešan korak u iduće četiri utakmice.

Te su činjenice itekako svjesni u stručnom stožeru kluba, pa trener Zoran Bajić u najavi susreta u Beogradu kaže:

“Na gostovanje kod Crvene zvezde putujemo u kompletnom sastavu, u potpunosti respektirajući protivnika. Na oprez nas tjera i činjenica da je lani upravo poraz Juga u Beogradu skupo koštao Dubrovčane. Želimo se nametnuti dobrom, čvrstom obranom te pokušati ostvariti što je moguće više “lakih” golova iz tranzicije i naravno utakmicu riješiti u svoju korist.”

Prijenos utakmice je na programu Arenasport 5.