Posjeti HAVK Mladost web-shop
Jug bolji z polufinalu

Mladost u borbu za treće mjesto

event 08.04.2023.

Sljedeći je cilj Žabaca – osvojiti treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske, u sezoni 2022./23. Naime, u polufinalu doigravanja bolji je bio dubrovački Jug AO

Nakon 13:6 za jugaše u Dubrovniku, suparnici su bili bolji i u Zagrebu pobijedivši 23:11 (6:4, 5:2, 5:3, 7:2). Prvu su dionicu naši igrači još držali priključak za gostima koji su poveli doslovno od prve minute. Nakon vodstva jugaša 4:1, naši su igrači uspjeli smanjiti na 6:4 po okončanju prve četvrtine.
Početkom druge dionice, Marko Jelača je jako lijepo pogodio za dodatno smanjenje vodstva gostiju na 6:5, ali tada su nastali problemi odnosno tada je počeo mljeti vrlo jaki stroj iz Dubrovnika. S pet uzastopnih pogodaka, u manje od 4 minute su poveli 11:5 i time riješili pitanje pobjednika.
Trener Bajić je pokušao mijenjati ritam izmjenama igrača, a u konačnici i vratara. Tako je sredinom druge četvrtine između vratnica uplivao Jerko Jurlina, iako još nedovoljno zaliječenog lakta. Unatoč čak dva obranjena peterca, oba mladom Ivanu Vukojeviću, u drugoj je polovici utakmice popustila koncentracija u obrani što je na koncu rezultiralo visokim porazom.

Mladostaši sada čekaju lošijeg iz drugog polufinalnog para, Jadran – Primorje EB (1-0) s kojima će igrati za treće mjesto.

Termini utakmica za treće mjesto su:

22. travnja, prva utakmica

29.travnja, druga utakmica

6. svibnja, moguća treća utakmica