Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost u Hannoveru završava LEN Ligu prvaka

event 13.05.2019.

U jeku borbe za naslov prvaka Hrvatske igrači Mladosti putuju u njemački Hannover na utakmicu poslijednjeg, 14. kola LEN Lige prvaka. Susret je to bez ozbiljnijeg natjecateljskog značaja i jedina nepoznanica je hoće li na koncu Žapci zauzeti 6. ili 7. mjesto u skupini B. Pred igračima Mladosti je 46. službena utakmica u ovoj natjecateljskoj […]

U jeku borbe za naslov prvaka Hrvatske igrači Mladosti putuju u njemački Hannover na utakmicu poslijednjeg, 14. kola LEN Lige prvaka. Susret je to bez ozbiljnijeg natjecateljskog značaja i jedina nepoznanica je hoće li na koncu Žapci zauzeti 6. ili 7. mjesto u skupini B.

Pred igračima Mladosti je 46. službena utakmica u ovoj natjecateljskoj sezoni, a usporedbe radi, u protekloj sezoni su u isto vrijeme imali tek 31 odigrani službeni susret. U tako ubitačnom nizu utakmica i putovanja, jasno je da Žapcima nije najbolje “sjeo” put u Njemačku na ogled s Hannover Waspo 98, posebice stoga jer ova utakmica odlučuje jedino o tome tko će od ove dvije momčadi zauzeti 6. a tko 7. mjesto u skupini. Mladostaši su trenutnoj prednosti za 2 boda. A bez obzira koje mjesto Hannover zauzeo nakon ovog susreta, upravo on će biti sudionik završnog turnira Lige prvaka, tzv. final 8 turnira, budući je prije početka natjecanja odlučeno da Hannover bude domaćin, a samim time i sudionik završnice koja se igra u lipnju.

Raspored je tako složen da isti suparnici otvaraju i zatvaraju natjecanje po skupinama. Na Savi je prije 7 mjeseci odigrana utakmica između ovih protivnika koja je završila s nedlučenih 11:11. Bio je to prvi nastup Žabaca u Ligi prvaka nakon šest godina izostanka s najelitnijeg klupskog natjecanja, što se osjetilo u prvoj četvrtini koju je Mladost izgubila s 4:1. Poslije su se stvari malo posložile, Mladost je zaigrala bolje i uspjela osvojiti bod golom Antonija Petkovića sekundu prije kraja susreta.

”Ciljano ćemo u Hannoveru odmarati Marcelića i Ćuka. Marcelića da se što bolje pripremi za finale s Jugom, a Ćuk ima problema s blažom ozljedom leđnog dijela lopatice. Nadam se da ćemo, iako nismo kompletni, nastaviti sa serijom dobrih igara i doći do pobjede!” – izjavio je Bajić.

Susret u Hannoveru je na rasporedu 15.5. u 19:00 s prijenosom na Arena Sport 1.