Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost u napetoj utakmici bolja od Jadrana za nastavak pobjedničkog niza

event 21.10.2020.

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Jadran Split na domaćem bazenu te time nastavili pobjednički niz u Prvenstvu Hrvatske. Žapci su slavili rezultatom 12:11 (3:2, 4:3, 3:3, 2:3). Najbolji strijelac u redovima Mladosti bio je Andro Bušlje s pet pogodaka u mreži gostiju. ”Spretna i sretna pobjeda, ali mislim zaslužena. Cijelo vrijeme smo dominirali, bili u vodstvu. […]

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Jadran Split na domaćem bazenu te time nastavili pobjednički niz u Prvenstvu Hrvatske. Žapci su slavili rezultatom 12:11 (3:2, 4:3, 3:3, 2:3). Najbolji strijelac u redovima Mladosti bio je Andro Bušlje s pet pogodaka u mreži gostiju.

”Spretna i sretna pobjeda, ali mislim zaslužena. Cijelo vrijeme smo dominirali, bili u vodstvu. Bilo je tu i tehničkih pogrešaka, bilo je i tu stvari koje si ne bismo smjeli dozvoliti, pogotovo odlazaka u kontru što trebamo bolje rješavati. Sve u svemu, pobjedi se ne gleda u zube!”– izjavio je trener HAVK Mladosti Zoran Bajić.

Izjednačena utakmica imala je napetu završnicu u kojoj je Andro Bušlje u zadnjoj sekundi zabio gol za pobjedu. Gosti iz Splita pokazali su čvrstu igru, a Žapci su nakon teške borbe  izborili tri boda te ih sada ukupno u Prvenstvu Hrvatske imaju devet. Mladost je tako na drugom mjestu iza Mornara koji ima 12 bodova i utakmicu više.

 

”Očekivali smo ovakvu utakmicu, oni su borbena ekipa. Dali smo sve od sebe, malo smo lošije ušli u utakmicu ali kasnije smo se sabrali i mislim da smo odigrali zadovoljavajuće. Važno je da smo uzeli tri boda!” – izjavio je nakon utakmice igrač Mladosti Lovre Miloš.

Za Mladost su igrali Jerko Jurlina (4), Cosmin Radu (2), Lovre Miloš, Matias Biljaka, Franko Lazić, Marin Dašić (1), Luka Bukić (1), Andro Bušlje (5), Ante Visković, Luka Bajić, Mislav Vrlić (2), Konstantin Kharkov (1), Marko Miškić i Josip Vrlić.

Nakon Jadrana, Žapci put u Prvenstvu Hrvatske nastavljaju u Šibeniku gdje će ih ugostiti Solaris 31. listopada.