Mladost u novom ruhu otvara Ligu prvaka

event 17.10.2018.

Nakon šest godina na Savi se igra utakmica Lige prvaka. Mladostaši u srijedu 17.10. u 20:45 dočekuju njemački Hannover. Pripreme za početak Lige prvaka su pri kraju i sve je spremno da najjače vaterpolo natjecanje ponovo se igra u Zagrebu. Prema pravilima LEN-a bazen uz Savu se morao “obući” u crno plave boje koje predstavljaju […]

Nakon šest godina na Savi se igra utakmica Lige prvaka. Mladostaši u srijedu 17.10. u 20:45 dočekuju njemački Hannover.

Pripreme za početak Lige prvaka su pri kraju i sve je spremno da najjače vaterpolo natjecanje ponovo se igra u Zagrebu. Prema pravilima LEN-a bazen uz Savu se morao “obući” u crno plave boje koje predstavljaju Ligu prvaka. Osim izgleda, ovo natjecanje zahtjeva i organizacijske promjene kako bi sve proteklo u najboljem redu. Ulaz za sve gledatelje je besplatan, a posebni gosti, novinari i službene osobe za ulaz moraju imati akreditaciju. Akreditacije se podižu u uredu Kluba na ulazu u bazen. Novitet je ulaz za novinare koji je sada na zapadnoj strani bazena (ulaz uz atletsku stazu). Svi novinari koji će doći na utakmicu se mole da dođu podignuti akreditaciju u ured te će onda biti upućeni na njihov posebni ulaz. Također VIP gosti neće moći doći na poziciju namijenjenu njima bez akreditacije.
Osim organizacijskih izazova, Liga prvaka je svakako veliki izazov za momčad Zorana Bajića. Utakmica protiv Crvene Zvezde bila je samo zagrijavanje koje su Mladostaši odradili na najbolji mogući način. Lagana pobjeda sigurno je bila bitna za samopouzdanje nove momčadi.
Ipak Hannover je nešto drugo i puno teži protivnik protiv kojeg će Žapci morati odigrati na rubu svojih mogućnosti kako bi ostvarili pobjedu. U momčadi Hannovera ističu se Nijemac Real, Talijan Giorgetti te crnogorska trojka Radović, Jokić, Brguljan. Ovo im je treća sezona u nizu u Ligi prvaka. Prošle sezone u skupini su ostvarili četiri pobjede (3 kod kuće, 1 u gostima kod Partizana). Sa 12 bodova zauzeli su šesto mjesto i ostali daleko od završnog Final 8 turnira.
U najavi ove utakmice teško je odrediti favorita, ali je sigurno da će se na Savi odigrati izvrsna utakmica koju se svakako isplati doći pogledati. Vaterpolisti Mladosti svakako zaslužuju podršku u svom premijernom nastupu u Ligi prvaka. Dođite na Savu, podržite ih, a za sve gledatelje, koji dođu na utakmicu, u klubu su se potrudili i organizirali razne dodatne zanimljivosti uz bazen. Tko neće moći doći na Savu, susret može pratiti u izravnom prijenosu na kanalu Arena sport 1.