Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost u polufinalu Prvenstva Hrvatske

event 17.03.2016.

Pobjedom nad splitskim Jadranom rezultatom 10:6 (4:2,0:1,4:0,2:3), Mladost se plasirala u polufinale Prvenstva Hrvatske gdje ih očekuje riječko Primorje. Na plivalište na Savi splitski Jadran doputovao je u oslabljenom sastavu, bez reprezentativnog centra Borisa Pavlovića, koji je u prethodnoj utakmici zaradio crveni karton. Splićanima je trebala pobjeda od dva gola razlike za prolazak u daljnje […]

Pobjedom nad splitskim Jadranom rezultatom 10:6 (4:2,0:1,4:0,2:3), Mladost se plasirala u polufinale Prvenstva Hrvatske gdje ih očekuje riječko Primorje.

Na plivalište na Savi splitski Jadran doputovao je u oslabljenom sastavu, bez reprezentativnog centra Borisa Pavlovića, koji je u prethodnoj utakmici zaradio crveni karton. Splićanima je trebala pobjeda od dva gola razlike za prolazak u daljnje natjecanje.
Mladost je utakmicu otvorila koncentrirano i borbeno, baš kako ih gledamo u zadnjih nekoliko izdanja. Igrači trenera Hrestaka evidentno su se digli i fizički i psihički u čemu „prste ima“ i kondicijski trener Pero Kuterovac. Golovima Zovića, Pavičića i 2 puta Vlahovića, Žapci prvu četvrtinu dobijaju s 4:2. U drugoj dionici ove utakmice gledali smo nervoznu igru s nekoliko kontra faulova i netočnih dodavanja na centre, što su Jadranaši bolje iskoristili i smanjili na 4:3.
I baš kad se mislilo da će utakmica krenuti u neizvjesne vode, Mladostaši „dodaju gas“ i odlaze na 5 golova razlike, zgodicima Paškvalina, Bukića, Vlahovića i Pavičića. U posljednjoj četvrtini, Jadran je samo uspio neznatno ublažiti poraz.
Čitava momčad Mladosti zaslužuje pohvale za večeras prikazanu igru. Vlahović je zabio 3 gola, a Pavičić 2, obojica uz 100% realizacije, uz dodatni plus Marku Pavičiću za umjetnički dojam jer su oba gola bila izuzetno efektna. Ivan Milaković je vrlo dobro odigrao na beku, a Fran Paškvalin zabio 1 gol, iznudio peterac i 4 isključenja.
Za izjavu smo zamolili prvog golmana Mladosti, večeras vrlo solidnog Ivana Marcelića:
„Znali smo da je Jadran dobra i čvrsta momčad koja igra borbeno do kraja. Utakmica je bila slična onoj u Splitu, s tom razlikom da smo ih večeras ipak uspjeli slomiti u 3. četvrtini. Zadovoljni smo i sada idemo dalje.“
Kako komentiraš svoju igru večeras?
„Solidno sam branio, ali moram pohvaliti svoje dečke koji su igrali vrhunsku obranu. Naša forma je u usponu. Jedini nedostatak večeras je bila igra s igračem manje, jer smo tako primili svih 6 golova, neke čak i iz druge akcije. Ova utakmica je iza nas i sada mirno krećemo u Dubrovnik na final 4 Regionalne vaterpolo lige.“