Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost u Splitu želi izboriti Zagreb

event 10.12.2021.

Došlo je vrijeme za Kup Republike Hrvatske. U 10 dana odigrat će se polufinalni turniri u Splitu i Dubrovniku, te završnica u Zagrebu. Mladost, aktualni vlasnik trofeja Kupa, završnicu treba izboriti u splitskoj skupini. Ako već žrijeb nije mazio Žapce, te im dodijelio nešto težu skupinu, onda je raspored polufinalnog turnira išao na ruku našoj […]

Došlo je vrijeme za Kup Republike Hrvatske. U 10 dana odigrat će se polufinalni turniri u Splitu i Dubrovniku, te završnica u Zagrebu. Mladost, aktualni vlasnik trofeja Kupa, završnicu treba izboriti u splitskoj skupini.

Ako već žrijeb nije mazio Žapce, te im dodijelio nešto težu skupinu, onda je raspored polufinalnog turnira išao na ruku našoj momčadi koja turnir započinje protiv Zadra 1952, u 12:15. U svo dužno poštovanje treneru Jovančeviću i igračima Zadra, Mladost je u tom susretu izraziti favorit i pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Zanimljivost ovog dvoboja ogleda se u činjenici da bi se na suprotnim stranama mogli naći braća Lazić, Franko u kapici Mladosti, a Roko na vratima Zadra.

Nakon toga, u 20:45 Mladost igra protiv Primorja EB, jednog od kandidata za prolazak na završnicu.

U subotu protivnik Žapcima biti će Mornar BS, utakmica je na rasporedu u 18:00. I trener Bajić je u najavi istakao taj susret kao ključan za plasman na završnicu.

U zadnjem kolu, u nedjelju u 11:45 Žapci će se sučeliti s domaćim Jadranom, kvalitetom favoritom za osvajanje prvog mjesta u splitskoj skupini.

Trener Zoran Bajić uoči polufinalnog turnira:

“U Split smo ako izuzmemo drugog vratara Jerka Jurlinu, otputovali kompletni. Već se i ranije vratio, od ozljede oporavio prvi vratar i kapetan Ivan Marcelić. Tijekom tjedna je bilo manjih želučanih problema s dvojicom igrača, Dašićem i Fabrisom, ali i to je iza nas. Želja nam je jasno vratiti se u Zagreb sa statusom sudionika Final Foura, želimo uveličati, biti dio te priredbe. Mornar nam je mislim izravan konkurent i s njima moramo biti posebno kvalitetni, ali to ne znači da ne zanemarujemo ostale suparnike. Jadran je po meni favorit broj 1.”