Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost u subotu protiv Barcelone nastavlja put u Euro kupu

event 25.02.2021.

Vaterpoliste Mladosti u subotu očekuje prva utakmica osmine finala Euro Kupa. Žapci gostuju kod Barcelone, a utakmica se igra od 16.45 sati.  Ovo će biti prva utakmica Mladosti nakon više od mjesec dana pauze, a zagrebački klub pokušat će izboriti pobjedu prije uzvratne utakmice na domaćem bazenu 6. ožujka. Trener Žabaca Zoran Bajić svjestan je […]

Vaterpoliste Mladosti u subotu očekuje prva utakmica osmine finala Euro Kupa. Žapci gostuju kod Barcelone, a utakmica se igra od 16.45 sati.

 Ovo će biti prva utakmica Mladosti nakon više od mjesec dana pauze, a zagrebački klub pokušat će izboriti pobjedu prije uzvratne utakmice na domaćem bazenu 6. ožujka.

Trener Žabaca Zoran Bajić svjestan je da ih u Španjolskoj čeka težak posao: ”Barcelona je vrlo ozbiljan i respektabilan protivnik. Njeguju španjolski stil vaterpola, pokretljiv i dinamičan. Imaju nekoliko vrhunskih pojedinaca, počevši od Unai Aguirrea, nove zvijezde europskog vaterpola. On je njihov prvi vratar, 2002. godište, mlad, izvrstan, reinkarnacija Jesusa Rollana. Imaju čitav niz sjajnih pojedinaca, ali su i odličan kolektiv.”

Mladost se tek ovog tjedna kompletirala budući da je nekoliko igrača bilo zauzeto reprezentativnim obavezama i olimpijskim kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu.

 

”Nismo bili u mogućnosti odraditi optimalne zajedničke pripreme, praktički mjesec dana nismo bili zajedno budući da su reprezentativci bili u Rotterdamu na kvalifikacijama za Olimpijske igre, a ja im čestitam još jednom na uspjehu. Prvi put sam ih vidio u srijedu, u četvrtak imamo dva zajednička treninga i u petak idemo na put. Sigurno nam to ne ide na ruku, za razliku od Barcelone koja je u naponu snage i natjecateljske forme. Čeka nas izuzetno težak meč, izvrstan protivnik i nadam se, pogotovo na temelju forme koju smo vidjeli u reprezentaciji, dobra igra i dobar rezultat.”

Kapetan Mladosti Luka Bukić jedan je od reprezentativaca koji se tek u srijedu priključio klubu i vjeruje kako će njegova momčad u Španjolskoj izboriti važnu pobjedu.

 

”Očekuje nas teška utakmica protiv Barcelone. Nismo neko vrijeme igrali zajedno tako da nismo imali puno vremena za odmor i pripremu, ali nadam se da ćemo uspjeti to nadoknaditi tijekom ovog tjedna i pobijediti u subotu.” – zaključio je Luka.