Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost u subotu protiv Primorca nastavlja sezonu

event 30.01.2020.

Klupska vaterpolska sezona nastavlja se nakon reprezentativne pauze. Vaterpolisti Mladosti okupili su se po povratku iz svojih nacionalnih vrsti i već se pripremaju za pohod na nove trofeje. Prvi izazov na rasporedu je već u subotu 1. veljače kada u Regionalnoj ligi od 18 sati dočekuju Primorac, a ulaz na utakmicu je besplatan.  ”Primorac je […]

Klupska vaterpolska sezona nastavlja se nakon reprezentativne pauze. Vaterpolisti Mladosti okupili su se po povratku iz svojih nacionalnih vrsti i već se pripremaju za pohod na nove trofeje. Prvi izazov na rasporedu je već u subotu 1. veljače kada u Regionalnoj ligi od 18 sati dočekuju Primorac, a ulaz na utakmicu je besplatan.  ”Primorac je disciplinirana i organizirana ekipa, zadali su velike glavobolje Jugu u prvom dijelu sezone. Zato nećemo odmarati nikoga od važnijih igrača, osim u tijeku utakmice koliko nam rezultat bude dopuštao. Pristupamo im maksimalno ozbiljno!” – najavio je prvu utakmicu u 2020. godini trener Mladosti Zoran Bajić.

Već tri dana nakon Primorca, u utorak 4. veljače, Žapci gostuju kod francuskog Marseillea u Ligi prvaka. U posljednjem međusobnom susretu na domaćem bazenu zagrebačka momčad odnijela je pobjedu ali trener Bajić ističe da ih čeka teška utakmica: ”Vrlo važan susret budući da nas pobjeda vodi korak bliže ulasku u Final Eight Lige prvaka. Imaju niz izvanrednih igrača i to je vrlo ozbiljna ekipa, svakako nam neće biti lako. Srećom, svi smo fizički zdravi i idemo punim snagama naprijed!”

Mladost se nedavno kompletirala nakon Europskog prvenstva gdje je za svoje reprezentacije igralo čak sedam igrača. Za Hrvatsku Ivan Marcelić, Lovre Miloš, Luka Bukić i Josip Vrlić, za Rumunjsku Cosmin Radu, za Srbiju Miloš Ćuk te za Rusiju Konstantin Kharkov ujedno i najbolji strijelac prvenstva s 21 golom. Žapci se sada okreću nastavku sezone i klupskim ciljevima.

”Najvažnije nam je sada psihički se prilagoditi promjeni iz reprezentatvnih obaveza na klupske. Ekipa je spremna, naša očekivanja su velika. Primarno plasman u Final Eight u Ligi prvaka, a zatim osvajanje druga dva trofeja u domaćim natjecanjima.” – izjavio je igrač Mladosti Lovre Miloš koji je najavio i utakmicu s Marseillom: ”Ključ pobjede je obrana, a zatim tranzicija i napad na razini na kojoj smo to radili u prvom dijelu sezone. Poštujem ih ali mislim da smo mi bolji te očekujem pobjedu!”