Mladost u subotu u Ligi prvaka očekuje Spandu 04 iz Berlina

event 31.10.2018.

HAVK Mladost nastavlja svoj put u Ligi prvaka. U drugom kolu prestižnog europskog natjecanja, Žapci će u subotu 3. studenog na bazenu na Savi ugostiti berlinski Spandau 04. Utakmica počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje. “Očekuje nas izuzetno teška i važna utakmica drugog kola Lige Prvaka. Spandau je vrhunska europska […]

HAVK Mladost nastavlja svoj put u Ligi prvaka. U drugom kolu prestižnog europskog natjecanja, Žapci će u subotu 3. studenog na bazenu na Savi ugostiti berlinski Spandau 04. Utakmica počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Očekuje nas izuzetno teška i važna utakmica drugog kola Lige Prvaka. Spandau je vrhunska europska ekipa, bogata tradicijom. Polako se i ozbiljno vraćaju na vrata europskog i svjetskog vaterpola. Imaju čitav niz kvalitetnih individualaca koji su prošlogodišnjim igranjem pokazali da imaju kvalitetu i izborili su nastup na Final Eightu u Genovi gdje su bili vrlo blizu pobjede s Olympiacosom. Izgubili su samo 6-5, a Olympiacos je kasnije postao prvak Europe!” – -izjavio je
trener Mladosti Zoran Bajić i dodao: “Dakle, radi se o izuzetno ozbiljnoj i jakoj ekipi. Probat ćemo odigrati što je moguće kvalitetnije, s puno discipline i probati u visokom ritmu lomiti njihov individualizam. Nadam se dobroj igri i isto tako dobrom rezultatu!”
Mladost je sjajno ušla u novu sezonu i još ne zna za poraz. Tri pobjede u Regionalnoj ligi te remi s Hannoverom najbolja su najava za utakmicu pred njima. Posebno veseli i najavljeni povratak ozlijeđenog reprezentativca Ivana Buljubašića.
Prije punih 29 godina odigrali smo pobjedničku utakmicu protiv Spandaua te osvojili naslov prvaka Europe. Drago nam je da ponovno nakon toliko vremena i imamo priliku ponovno zaigrati protiv Spandaua i to na bazenu Mladosti!“-prisjetio se sportski direktor Mladosti Milorad Damjanić i dodao: “Očekuje nas puni program, odmah dalje nastavljamo s Regionalnom ligom u petak, pa ponovno do kraja godine imamo još tri utakmice iz Lige Prvaka, šest utakmica Kupa i četiri utakmice Regionalne lige.”
Ususret Svjetskom danu dijabetesa koji se obilježava 14. studenog, Zagrebačko dijabetičko društvo i HAVK Mladost najavljuju zajedničku akciju. Svi gledatelji koji će u subotu doći bodriti Mladost s tribina imat će priliku obaviti besplatno mjerenje šećera prije utakmice. Hvalevrijednu inicijativu koja ima za cilj podizati svijest građana o ovoj bolesti predstavila je bivša Mladostašica Ines Jakopanec. Akciju je posebno pozdravio kapetan Mladosti Ivan Marcelić koji živi s dijabetesom od svoje desete godine i danas ostvaruje vrhunske sportske rezultate.
Drago mi je da ususret mjesecu studenom u kojem se obilježava svjesnost o dijabetesu provodimo ovu akciju ususret utakmici. Moramo podići svijest o ovoj bolesti pošto ima mnogo oboljelih, i onih koji ne znaju da ga imaju. Skrenimo pažnju na to da se on dobro kontrolira i pazi jer u tom slučaju nema tih zapreka koje se ne mogu premostiti!“- izjavio je kapetan Mladosti Ivan Marcelić.
Nakon Spandaua, Mladost očekuje susret s Jadran Herceg-Novim u Regionalnoj vaterpolskoj ligi. Utakmica će se igrati na bazenu Mladosti u petak 9. studenog u 20.15 sati, ulaz je besplatan uz iznenađenja za gledatelje.