Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost uvjerljiva protiv Mornara za nastavak pobjedničkog niza u Prvenstvu Hrvatske

event 22.11.2020.

Vaterpolisti Mladosti vraćaju se s gostovanja u Splitu s nova tri boda u Prvenstvu Hrvatske. Žapci su bili bolji od Mornara Brodospas rezultatom 7:22 (3:6, 0:4, 2:6, 2:6). Zagrebačkoj momčadi ovo je sedma uzastopna prvenstvena pobjeda koja im je donijela 15 bodova i prvo mjesto na ljestvici. ‘’Ušli smo u utakmicu čvrsto i angažirano, s […]

Vaterpolisti Mladosti vraćaju se s gostovanja u Splitu s nova tri boda u Prvenstvu Hrvatske. Žapci su bili bolji od Mornara Brodospas rezultatom 7:22 (3:6, 0:4, 2:6, 2:6). Zagrebačkoj momčadi ovo je sedma uzastopna prvenstvena pobjeda koja im je donijela 15 bodova i prvo mjesto na ljestvici.

‘’Ušli smo u utakmicu čvrsto i angažirano, s visokim presingom i dosta agresivno. Mislim da je od samog početka sve bilo jasno, dalje smo samo povećavali gol razliku. Priliku su dobili mlađi igrači, odmarali smo cijelu prvu šestorku u posljednjoj četvrtini. Vraćamo se s gostovanja u Šibeniku i Splitu sa šest bodova, kao što smo i predvidjeli.’’ – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Žapcima je ovo bila druga utakmica u tri dana nakon što su u petak u gostima savladali šibenski Solaris. Ipak, to nije usporilo igru zagrebačke momčadi. Mladost je protiv Mornara imala učinkovitost šuta 67% (ukupno 33 pokušaja), igrača više realizirali su u šest od devet situacija, a šut iz igre 14 puta od 23 pokušaja. Mornar je ostao na šutu iz igre od 11% (2 od 18 pokušaja), dok su vratari Mladosti zaustavili 12 od 19 pokušaja domaćina.

Za Mladost su igrali Jerko Jurlina (11 obrana), Cosmin Radu (1), Lovre Miloš (2), Matias Biljaka (1), Franko Lazić (2), Marin Dašić (1), Luka Bukić (1), Andro Bušlje, Ante Visković (1), Luka Bajić (4), Mislav Vrlić (3), Konstantin Kharkov (4), Marko Miškić (1 obrana), Josip Vrlić (2).

Ispred Žabaca sada su kvalifikacije za Kup Hrvatske koje će se igrati od 27. do 29. studenog na bazenu Mladost u Zagrebu. Uz Mladost su u skupini A Jadran Split, Mornar, OVK POŠK i Medveščak.