Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost uvjerljiva protiv Partizana za drugu pobjedu u Regionalnoj ligi

event 15.01.2021.

Vaterpolisti Mladosti slavili su u drugoj utakmici kvalifikacijskog turnira Regionalne vaterpolske lige koja se igra u Beogradu. Žapci su bili bolji od Partizana 20:9 (5:1, 4:1, 3:2, 8:5) te su s dvije pobjede sve bliže plasmanu u završnicu natjecanja. ‘’Vrlo dobro izdanje, drago mi je da se dižemo. Protivnik nije bio pretjerano zahtjevan i ciljano […]

Vaterpolisti Mladosti slavili su u drugoj utakmici kvalifikacijskog turnira Regionalne vaterpolske lige koja se igra u Beogradu. Žapci su bili bolji od Partizana 20:9 (5:1, 4:1, 3:2, 8:5) te su s dvije pobjede sve bliže plasmanu u završnicu natjecanja.

‘’Vrlo dobro izdanje, drago mi je da se dižemo. Protivnik nije bio pretjerano zahtjevan i ciljano smo odmorili neke ključne igrače. Mislim da je to bio pun pogodak i spremni čekamo ono što nas sutra čeka, to je susret sa splitskim Jadranom!’’ – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

 

Mladost je uvjerljivo ušla u utakmicu i bili bolji u svim segmentima igre. Iskoristili su 57% šuta za razliku od 33% Partizana dok je igrač više realiziran u 66% situacija. Partizan je izgubio čak 11 lopti, a vratari Mladosti Ivan Marcelić i Jerko Jurlina zaustavili su 50% svih pokušaja beogradske momčadi. Najbolji strijelac u redovima Mladosti bio je Franko Lazić s četiri pogotka, a u strijelce se upisalo još deset Žabaca.

 

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić (6 obrana), Cosmin Radu (2 gola), Lovre Miloš (1), Matias Biljaka (1), Franko Lazić (4), Marin Dašić (2), Luka Bukić (2), Andro Bušlje (1), Ante Visković (1), Luka Bajić, Mislav Vrlić (1), Konstantin Kharkov (2), Jerko Jurlina (3)  i Josip Vrlić (3).

 

Kvalifikacijski turnir novi je format Regionalne lige uveden zbog pandemije koronavirusa. Igra se u Beogradu od 14. do 17. siječnja, a iduća utakmica Mladosti je s Primorjem sutra u 12.10 sati, u 20.40 sati je utakmica sa splitskim Jadranom. Prijenos oba susreta je na Sport Klubu. Mladost je u prvom kolu pobijedila Šabac, a u skupini su još Crvena Zvezda, Jadran Split i Primorje