Mladost uvjerljiva protiv Partizana

event 04.02.2018.

Vaterpolisti Mladosti zabilježili su pobjedu protiv Partizana 14:8 (3:2, 2:1, 4:3, 5:2) u 11. kolu Regionalne vaterpolo lige. Iako rezultat sugerira laganu pobjedu Žabaca, utakmica je do sredine 3. četvrtine bila “u egalu”. Sam početak utakmice sugerirao je da se sastaju protivnici koji gaje međusobni respekt. Naime svi golovi postignuti u 1. četvrtini su bili […]

Vaterpolisti Mladosti zabilježili su pobjedu protiv Partizana 14:8 (3:2, 2:1, 4:3, 5:2) u 11. kolu Regionalne vaterpolo lige. Iako rezultat sugerira laganu pobjedu Žabaca, utakmica je do sredine 3. četvrtine bila “u egalu”.

Sam početak utakmice sugerirao je da se sastaju protivnici koji gaje međusobni respekt. Naime svi golovi postignuti u 1. četvrtini su bili ili iz peterca (Zović za 1:0) ili sa igračem više u plivalištu. Mladost je, kako je i najavljeno, nastojala čvrstom obranom i brzom tranzicijom uspostaviti dominaciju u igri, no mlada ekipa Partizana je uspješno parirala igri Žabaca. Početkom druge četvrtine, večeras vrlo dobri Lazić s krila rješava igrača više, a potom bježi u kontru i zabija za 5:2 vodstvo Mladosti. No Partizan ne dopušta da se utakmica odluči u ranoj fazi i drži priključak sve do sredine treće četvrtine, ponajviše zbog svoje dobre realizacije igrača više. Inače, zanimljivost ove utakmice je da su obje ekipe lakoćom rješavale situacije kada su u plivalištu imale brojčanu prednost, Mladost sjajnih 73% (8/11), a Partizan vrlo dobrih 54% (7/13).
I onda, sredinom 3. četvrtine, pri rezultatu 6:5 za Žapce, pada odluka ove utakmice. Mladost pokazuje svoju vrlo dobru plivačku pripremljenost koju gosti iz Beograda više ne mogu pratiti. Ponekad i dvojica Partizanovaca kasne s vraćenjem u obranu, a to Žapci koriste i rade seriju 7:1! I tu je priči kraj. Mladost je pobjedom učvrstila 2. mjesto na tablici i pobjegla konkurenciji za plasman na F4 na visokih 14 bodova.
Strijelci za Mladost su bili Lazić i Radu s 3 gola, Bukić, Zović i Bašić sa 2, te Marković i Miloš s jednim zgoditkom.
Trener Bajić je bio zadovoljan nakon utakmice:
Večeras smo nastojali utakmicu dobiti forsirajući visoki ritam. Vjerovali smo da će Partizan u jednom trenutku psihički i fizički posustati, što se i desilo. Imamo kvalitetnu dužinu klupe i to je večeras odlučilo. Ključ je ležao u našoj pozicijskoj obrani i zoni 1-2-3 jer nismo primili jeftine golove iz igre. Protivnika smo držali daleko od gola. U napadu smo bili raznovrsni.
Koga bismo mogli izdvojiti na večerašnjoj utakmici?
Marcelić nas je svojim odličnim obranama držao u prvom dijelu utakmice, ali svi su igrači dali svoj puni doprinos u svojim segmentima igre, što me čini zadovoljnim. Drago mi je da Franko Lazić polako ulazi u formu i da mu raste samopuzdanje. Sve u svemu, kolektivno i individualno smo odigrali dobru utakmicu.
Koji su planovi za nastavak sezone?
Nastojat ćemo smanjivati oscilacije u pojedinim djelovima utakmica, koje još uvijek postoje. Želimo nastaviti kontinuitet pobjeda i dobrih igara, podižući pobjednički mentalitet ekipe na još višu razinu.
Mladost za tjedan dana gostuje u Splitu kod Mornara.