Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost uvjerljivo bolja od Korčulana na otvaranju sezone

event 03.10.2020.

Vaterpolisti Mladosti ušli su u novu vaterpolsku sezonu uvjerljivom pobjedom nad Korčulanskim plivačkim klubom. Žapci su slavili rezultatom 21:7 (4:2, 7:2, 7:2, 3:1) i osvojila prva tri boda u prvom kolu Prvenstva Hrvatske. Najbolji strijelac u redovima domaćina bio je Josip Vrlić koji je realizirao svih šest udaraca na vrata Korčulana.   ‘’Ovo je bila […]

Vaterpolisti Mladosti ušli su u novu vaterpolsku sezonu uvjerljivom pobjedom nad Korčulanskim plivačkim klubom. Žapci su slavili rezultatom 21:7 (4:2, 7:2, 7:2, 3:1) i osvojila prva tri boda u prvom kolu Prvenstva Hrvatske. Najbolji strijelac u redovima domaćina bio je Josip Vrlić koji je realizirao svih šest udaraca na vrata Korčulana.

 

‘’Ovo je bila očekivana pobjeda ali mislim da smo trebali to kvalitetnije i ozbiljnije odraditi od početka. Davali smo im neku lažnu nadu ali od samog početka bila je očita razlika u kvaliteti ali unatoč tome trebali smo odigrati i bolje.’’ – izjavio je nakon utakmice trener HAVK Mladost Zoran Bajić.

 

Iako je Mladost u utakmicu ušla kao veliki favorit prva četvrtina susreta bila je izjednačena i Žapci su su se tek u drugoj četvrtini odvojili na veću razliku koju gosti iz Korčule više nisu mogli stići. Žapci su na gol protivnika zapucali 31 put te ostvarili učinkovitost šuta od 68%, igrača više su realizirali u sedam od devet situacija, a u strijelce se upisalo čak 12 vaterpolista Mladosti.

 

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić (5), Luka Brnetić (1), Lovre Miloš (1), Matias Biljaka (1), Franko Lazić (1), Marin Dašić (2), Luka Bukić (3), Andro Bušlje, Ante Visković (1), Luka Bajić (1), Mislav Vrlić (1), Konstantin Kharkov (3), Marko Miškić (3 obrane) i Josip Vrlić (6).

 

Iduća utakmica za Mladost je u subotu 10. listopada s POŠK-om u Splitu, a na domaćem bazenu 21. listopada sa splitskim Jadranom.