Mladost uvjerljivo bolja od Primorca na otvaranju nastavka sezone

event 01.02.2020.

Regionalna vaterpolo liga nastavlja se nakon skoro dva mjeseca pauze, a Mladost je u nastavak ušla uvjerljivom pobjedom. Zagrebačka momčad pobijedila je Primorac iz Kotora rezultatom 15:2 (3:0, 4:1, 4:1, 4:0) i na najbolji način najavila povratak pobjedama. Najbolji strijelci za Žapce bili su Lovre Miloš i Luka Bukić s po četiri pogotka. ‘‘Rezultat sve […]

Regionalna vaterpolo liga nastavlja se nakon skoro dva mjeseca pauze, a Mladost je u nastavak ušla uvjerljivom pobjedom. Zagrebačka momčad pobijedila je Primorac iz Kotora rezultatom 15:2 (3:0, 4:1, 4:1, 4:0) i na najbolji način najavila povratak pobjedama. Najbolji strijelci za Žapce bili su Lovre Miloš i Luka Bukić s po četiri pogotka.
‘Rezultat sve govori za sebe, nema potrebe za dodatnim komentarima. Nakon nekog možebitnog psihološkog pada vezanog za reprezentaciju i umora najbolji je melem pobjeda. Bilo je tu manjkavosti u igri, trebali smo bolje realizirati neke kontranapade što nam je malo poremetilo ritam. Važno je iz toga učiti i biti bolji u budućim situacijama!” – izjavio je nakon utakmice trener HAVK Mladost Zoran Bajić.

Mladost je ovom pobjedom završila prvi dio Regionalne vaterpolo lige te im sada slijede utakmice razigravanja od 1.-5. mjesta, a dobra igra u današnjoj utakmici pokazatelj je odlučnosti zagrebačke momčadi da obrani trofej. Žapci su se za vrijeme pauze i pojačali, dolaskom Marina Dašića. Igrač koji je dijete kluba vratio se nakon studija u Kaliforniji te zaigrao za Mladost prvi puta nakon 2016. godine te s dva pogotka pokazao da se na njega u budućnosti može računati.

‘Danas nismo pokazali sve što možemo, unatoč uvjerljivom rezultatu na semaforu. Više smo u mislima fokusirani na utakmicu s Marseillom u Ligi prvaka u kojoj ćemo dati sve od sebe za novu pobjedu!” – izjavio je nakon utakmice igrač Mladosti Alex Bowen.

Za HAVK Mladost igrali su Ivan Marcelić, Cosmin Radu, Lovre Miloš (4), Matias Biljaka (1), Marin Dašić (2), Luka Bajić (1), Luka Bukić (4), Franko Lazić, Alex Bowen (1), Aljoša Kunac, Konstantin Harkov, Jerko Anzulović (1), Jerko Jurlina i Josip Vrlić (1).

Žapci putuju u Francusku na utakmicu s Marseillom koja je na rasporedu u utorak, 4. veljače dok ih u petak očekuje prva utakmica drugog dijela Regionalne lige s Crvenom zvezdom u Beogradu.