Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost uvjerljivo pobijedila Medveščak u desetom kolu Prvenstva Hrvatske

event 19.12.2020.

Vaterpolisti Mladosti uvjerljivo su pobijedili momčad Medveščaka te tako u desetom, ujedno i posljednjem predbožićnom kolu Prvenstva Hrvatske slavili rezultatom 22:6 (6:1, 7:1, 5:0, 4:4). Žapci su od prve do posljednje minute utakmice pokazali dominaciju, kvalitetu, organiziranost i čvrstoću s kojom se protivnička momčad nije mogla nositi.   “Od samog početka bilo je sve jasno. […]

Vaterpolisti Mladosti uvjerljivo su pobijedili momčad Medveščaka te tako u desetom, ujedno i posljednjem predbožićnom kolu Prvenstva Hrvatske slavili rezultatom 22:6 (6:1, 7:1, 5:0, 4:4). Žapci su od prve do posljednje minute utakmice pokazali dominaciju, kvalitetu, organiziranost i čvrstoću s kojom se protivnička momčad nije mogla nositi.

 

“Od samog početka bilo je sve jasno. Cilj je ostvaren. Ovog puta malo su više su igrali mlađi igrači kojima je cilj da se razvijaju, a rezultat govori sam za sebe.“ – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

 

U redovima Mladosti najučinkovitiji je bio Franko Lazić s pet golova, a slijedili su ga Luka Bajić s četiri gola, Marin Dašić i Mislav Vrlić s po tri gola, Cosmin Radu i Tomislav Stipo Samardžić s dva gola te Matias Biljaka, Ante Visković i Luka Bukić s jednim golom.

 

“Odradili smo prvi dio sezone poprilično uspješno unatoč svim nedaćama korone i situaciji kakva je bila. Sada nas očekuje pauza od nekih tri tjedna do sljedeće utakmice. Nakon pauze krećemo s Regionalnom ligom, kvalifikacijskim turnirom i završnicom Kupa Hrvatske. To nam je sada u fokusu. Nadam se da ćemo biti pravi za to i kada bude najpotrebnije biti najbolji.” – izjavio je igrač Mladosti Ivan Marcelić.

 

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić, Lovre Miloš, Franko Lazić, Matias Biljaka, Luka Bukić, Marin Dašić, Ante Visković, Luka Bajić, Mislav Vrlić, Konstantin Kharkov, Tomislav Stipo Samaradžić, Cosmin Radu, Luka Brnetić i Marko Miškić.

 

Nakon blagdanske stanke Žapce od 14. do 17. siječnja u Beogradu očekuje polufinalni turnir Regionalne lige dok će 23. i 24. siječnja u Rijeci igrati Final Four Kupa Hrvatske. Nastavak Prvenstva Hrvatske i Len Kup na rasporedu su od 27. veljače.