Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost uvjerljivo poražena u Herceg Novom

event 23.11.2016.

U utakmici 6. kola Triglav regionalne vaterpolo lige, Mladost je gostovala kod Jadrana Carine iz Herceg Novog koji je prije početka utakmice imao bod više i utakmicu više, te je zauzimao 3. mjesto na ljestvici, tj. jedno mjesto više od Žabaca. Nakon odličnog početka utakmice kada je u prvom napadu Paškvalin zaradio, a Zović realizirao […]

U utakmici 6. kola Triglav regionalne vaterpolo lige, Mladost je gostovala kod Jadrana Carine iz Herceg Novog koji je prije početka utakmice imao bod više i utakmicu više, te je zauzimao 3. mjesto na ljestvici, tj. jedno mjesto više od Žabaca.

Nakon odličnog početka utakmice kada je u prvom napadu Paškvalin zaradio, a Zović realizirao peterac, igrači trenera Štritofa nastavili su utakmicu s anagažiranom igrom u obrani. Međutim u napadu su naši Žapci imali dosta problema u tom dijelu utakmice, pa su Novljani preokrenuli rezultat i dobili prvu dionicu s 2:1. A onda u drugoj četvrtini potpuni pad u igri Mladostaša. Jadran najprije koristi 3 uzastopna igrača više, te još jednom zabija iz igre i rezultat je 6:1. Tijek događanja u bazenu, naveo je trenera Štritofa da pozove time – out i oštrim riječima upozori svoje igrače na greške u igri, ali i na njihov smanjeni angažman.
Promjenom strana na poluvremenu, situacija u plivalištu se nije promijenila. Jadran i dalje ubojit u napadu odlazi na ogromnu prednost 9:1. Mladost tek na isteku treće dionice uspijeva golovima Paškvalina i Bašića smanjiti na 9:3. U posljednjoj četvrtini igrači trenera Gojkovića su se opustili, unatoč njegovim karakterističnim glasnim savjetima. Vlahović dva puta „bježi“ u kontru, jednom iznuđuje peterac, a drugi puta zabija gol. Još dva gola Mladosti, najprije Bukić ispod ruke večeras odličnom Šćepanoviću, a zatim i Bašić iz peterca za 10:7.
Konačnih 11:7 za Jadran Carine rezultat je s kojim Žapci mogu biti zadovoljni uzevši u obzir sve viđeno večeras na plivalištu u Igalu. Strijelci za Mladost: Zović i Bašić po 2 gola, a Bukić, Vlahović i Paškvalin po 1 gol. Golman Marcelić je obranio 6 udaraca na gol.
Za vikend, 26.11. u 18:00 sati, Mladost dočekuje Budvu, ekipu iz donjeg doma A1 lige koja je na sva tri svoja gostovanja uvjerljivo poražena.